A/ZDatumLocatie

Dance Date 2017 | Audities

Data & Tickets

Audities: Dance Date 2017

“Sta tijdens Holland Dance Festival 2018 op het podium!”

Ben jij een ambitieuze amateurdanser en wil je een volgende stap zetten? Meld je dan nu aan voor Dance Date! Holland Dance biedt je de unieke kans om tijdens dit landelijke project met een professionele choreograaf aan een voorstelling te werken, die tijdens het Holland Dance Festival in februari 2018 in première gaat!

Dans in nieuw werk of ga aan de slag met repertoire van o.a. Ed Wubbe en Jiří Kylián
De audities vinden dit najaar in vijf regio’s verspreid over het land plaats. Word je geselecteerd dan ga je met een topchoreograaf in je eigen regio aan de slag. Uiteindelijk dans je dan in nieuw werk van Rutkay Özpinar, Ryan Djojokarso, ID Theatre Company (met Marjan Barlage, Sassan Saghar Yaghmai) of van het Nederlands Dans Theater, in een choreografie van Jiří Pokorný . Ook bestaat de kans om in een repertoire stuk te dansen van choreografen Ed Wubbe (Scapino Ballet Rotterdam), Jiří Kylián of danscollectief 155. In een paar maanden tijd werk je zo naar een voorstelling toe die in première gaat tijdens het internationaal gerenommeerde Holland Dance Festival!

Voor wie?
Tijdens de audities voor Dance Date verwelkomen wij (ver)gevorderde en ambitieuze amateurdansers (vanaf 14 jaar), studenten van de vooropleiding Dans en MBO-studenten Dans.

Auditiedata per regio

West – 17 september in Rotterdam
Locatie:
Codarts Rotterdam, Kruisplein 26, 3012 CC Rotterdam

Oost – 23 september in Deventer én Arnhem

Locatie Ochtend: Deventer Schouwburg, Leeuwenbrug 2, 7411 TJ Deventer
Locatie Middag: Studio 26, Larensteinselaan 26-d 6882 CT Velp 

Midden – 24 september in Utrecht
Locatie:
ZIMIHC theater Zuilen, Prinses Christinalaan 1 3554 JL Utrecht

Zuid – 1 oktober in Tilburg
Locatie: Fontys Dansacademie, Zwijsenplein 1, 5038 TZ Tilburg

Noord – 7 oktober in Leeuwarden
Locatie:
Keunstwurk, Wissesdwinger 1, 8911 ER Leeuwarden

Geen update missen? Meld je dan nu aan voor onze Dance Date nieuwsbrief!

Vragen?
Heb je vragen over Dance Date? Neem dan contact op met Yvonne Schellekens via yvonne@holland-dance.com.

Dance Date wordt mede mogelijk gemaakt door: Codarts Rotterdam, Keunstwurk, Deventer Schouwburg, Studio26, ZIMIHC, deDansPunt

Data & Tickets

Datum Begintijd Locatie Cursusinformatie Bestellen
17 september 2017 10:00 Rotterdam Bestel Tickets
23 september 2017 10:00 Deventer Bestel Tickets
23 september 2017 10:00 Arnhem Bestel Tickets
24 september 2017 10:00 Utrecht Bestel Tickets
01 oktober 2017 10:00 Tilburg Bestel Tickets
07 oktober 2017 10:00 Leeuwarden Bestel Tickets

Veel gestelde vragen

Kan ik aan meerdere audities meedoen?

Het is mogelijk om aan meerdere audities in één regio of in verschillende regio’s mee te doen. De betaling hiervoor dient apart gedaan te worden. Vul vervolgens voor iedere auditie een nieuw formulier in. Let wel: indien je uiteindelijk bij meerdere choreografen wordt aangenomen, beslissen wij bij welke choreograaf/regio je terechtkomt. Het is niet mogelijk om aan verschillende repetities mee te doen.

 

Welke kosten zijn verbonden aan deelname aan Dance Date?

Per auditie vragen wij een bijdrage van €7,50,-. Dit betaal je van te voren, via de betaal- en inschrijflink, die je van ons ontvangt zodra alle auditiedata bekend zijn.

Als je wordt geselecteerd voor Dance Date betaal je €135,- voor het volledige traject. Dit is inclusief de voorbereidende repetities, de workshops tijdens het premièreweekend en de praktische zaken tijdens het premièreweekend zoals catering en overnachtingen. De reiskosten naar de repetitielocaties en Den Haag voor de voorstelling zijn voor eigen rekening.

Hoe kan ik mij inschrijven voor de audities?

Je kunt je aanmelden via bovenstaande knop ‘bestel tickets’. Na betaling van de auditie ontvang je een bevestigingmail met daarin de link voor het aanmeldformulier. In dit aanmeldformulier vragen wij onder andere contactgegevens en aanvullende informatie.

Wanneer en waar vinden de repetities plaats?

De repetities moeten nog worden ingepland, maar houd rekening met ongeveer 8 tot 10 repetitiedagen. Afhankelijk van de beschikbaarheid van de choreografen zullen deze plaatsvinden vanaf november 2017 t/m januari 2018 in de avonden en/of weekenden.

De repetities vinden plaats in de stad of regio waar je auditie hebt gedaan.

Wanneer en waar vinden de voorstellingen plaats?

De Dance Date voorstelling gaat in première tijdens het Holland Dance Festival in Den Haag in het weekend van 9 t/m 11 februari 2018. Wij zorgen voor overnachting, catering en workshops gedurende het première weekend. Houd er rekening mee dat je vrijdag 9 februari al op tijd in het theater moet zijn.

Mogelijk zijn losse Dance Date voorstellingen ook na het Holland Dance Festival nog te zien op verschillende locaties in Nederland. Over deze opties wordt iedereen natuurlijk tijdig geïnformeerd!