A/ZDatumLocatie

DanceAble | Teacher Training Course

DanceAble | Teacher Training Course

““Encompass””

Start meerjarige Teacher Training Course ‘EnCOMPASS’ voor inclusiedansdocenten

Aansluitend op de ‘inclusiedans-intensive’ die Holland Dance Festival van 12 t/m 16 maart organiseert in het kader van het Europese uitwisselingsproject iDance, vindt op 17 en 18 maart in de dansstudio’s van Holland Dance Festival een Teacher Training Course plaats voor dansdocenten die (willen) lesgeven aan zowel mensen mét als mensen zónder beperking. De cursus is de eerste in een meerjarige reeks Teacher Training Courses, die Holland Dance Festival organiseert onder de naam ‘EnCOMPASS’.

Stopgap Dance Company

Met deze Teacher Training Courses wil Holland Dance Festival verdere verdieping van en scholing op het gebied van de inclusiedans stimuleren en faciliteren. Voor dit initiatief heeft Holland Dance Festival de handen ineengeslagen met het vermaarde Britse inclusiedansgezelschap Stopgap Dance Company, dat gespecialiseerd is in het geven van danslessen aan mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. De Teacher Training Courses maken onderdeel uit van een meerjarige samenwerking tussen beide organisaties, voortkomend uit het Europese uitwisselingsproject iDance dat zich richt op het ondersteunen en uitdragen van innovatieve praktijken in de inclusiedans.

Over de Teacher Training Course

Tijdens de Teacher Training Course deelt de Stopgap Dance Company haar ervaringen op het gebied van de inclusiedans en deelt het gezelschap zijn beproefde methodes voor onder meer de warming-up, dansvaardigheid en creatieve opdrachten. Nieuwsgierigheid en inventiviteit worden tijdens deze Teacher Training Course gestimuleerd om zo een frisse blik te werpen op de inclusiedans.

Praktische informatie
– Deelname aan de Teacher Training Course is gratis
– zaterdag 17 maart: 10.00 – 15.00 uur
– zondag 18 maart: 10.00 – 15.00 uur
– Locatie: Den Haag

Let op: Op vrijdagmiddag 16 maart kan er worden deelgenomen aan een optioneel programma. In de week van 12-16 maart organiseert Holland Dance Festival namelijk met drie internationale partners een ‘intensive’ gewijd aan het lesgeven binnen de inclusiedans. Vijf dagen lang wordt er met elkaar op de vloer gewerkt en kennis uitgewisseld. Op vrijdagmiddag 16 maart zetten we voor de deelnemers van de Teacher Training Course de studiodeuren open, zodat je dit bijzondere evenement kunt meemaken.

Meer informatie over de ‘intensive’ vind je hier.

Aanmelden

Deelname aan de Teacher Training Course is gratis. Aanmelden voor de Teacher Training Course op 17 en 18 maart (en de extra optie op 16 maart) kan via deze link. Heb je een vraag? Neem dan contact op met Joanne ter Veen via joanne@holland-dance.com.

DanceAble nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en alle activiteiten rond het inclusiedansprogramma van Holland Dance Festival? Schrijf je dan in voor de DanceAble nieuwsbrief!

Deze Teacher Training Course is, zoals reeds opgemerkt, onderdeel van een meerjarige reeks Teacher Training Courses. De cursussen kunnen los van elkaar worden gevolgd, maar we raden je aan om zo mogelijk ook andere cursussen in deze reeks te volgen. Wanneer je je inschrijft voor de DanceAble nieuwsbrief (zie hierboven), informeren we je over de volgende Teacher Training Courses-data.

De Teacher Training Courses worden mede mogelijk gemaakt door

Data & Tickets

Datum Begintijd Locatie Cursusinformatie Bestellen
17 maart 2018 10:00 Holland Dance Festival Studio, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden
18 maart 2018 10:00 Holland Dance Festival Studio, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden