A/ZDatumLocatie

Activiteiten

iDance

iDance

iDance is een strategisch partnerschap dat wordt medegefinancierd door het Europese programma Erasmus + dat tot doel heeft vaardigheden te versterken en de ontwikkeling, overdracht en uitvoering van innovatieve praktijken met betrekking tot de openstelling van cultuur door middel van dans te vergemakkelijken.

Lees meer
Free To Move

Free To Move

Dansstad Den Haag opent jaarlijks in aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden op feestelijke wijze het Nederlandse dansseizoen met Free To Move. Een spetterende avond die in het teken staat van bewegen en bewogen worden. Met dit initiatief vragen Holland Dance Festival en het Prinses Beatrix Spierfonds aandacht voor spierziekten in Nederland.

Lees meer
DanceAble

DanceAble

Dans voor iedereen, mét of zónder beperking

Dans is voor iedereen. Om naar te kijken, maar – zo vinden wij bij Holland Dance Festival – zeker ook om zelf te doen. Daarom organiseren wij lessen, workshops en andere bijzondere dansprojecten voor uiteenlopende doelgroepen. Een belangrijke focus ligt daarbij op de inclusiedans: dans die geen onderscheid maakt tussen mensen met of zonder lichamelijke of verstandelijke beperking.

Lees meer
Good (old) Times

Good (old) Times

Dans voor íedereen en élke leeftijd

Dans is voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond en ervaring. Om naar te kijken, maar – zo vinden wij bij Holland Dance Festival – zeker ook om zelf te doen. Daarom organiseren wij lessen, workshops en andere bijzondere dansprojecten voor uiteenlopende doelgroepen. Wij geven daarbij extra aandacht aan de senioren in onze samenleving, van vitale 55+-ers tot bewoners van verzorgings- en verpleegtehuizen.

Lees meer
Dansimpuls

Dansimpuls

Holland Dance Festival en NBDO Dansbelang presenteren een paar keer per jaar verdiepende workshops voor dansdocenten. De activiteiten variëren van danslessen tot theorielessen vanuit een breed spectrum van de dans. De lessen worden twee keer per jaar tijdens een heel weekend aangeboden, tijdens de Winter Dansimpuls en de Zomer Dansimpuls.

Lees meer