fbpx
A/ZDatumLocatie

Audities | VR-Dansproject Fabien Prioville

Wil jij tijdens het Holland Dance Festival gedurende 2,5 week te zien zijn in Amare?

12 september aanstaande zijn de audities voor een van de meest unieke projecten van de aankomende editie van ons festival. Topchoreograaf Fabien Prioville gaat namelijk met een groep ambitieuze amateurdansers een stuk creëren dat met een VR-bril te bewonderen zal zijn tijdens het Holland Dance Festival 2022.

Auditiebijdrage: € 5,00
Na het invullen van het auditieformulier ontvang je een e-mail met betaallink voor de auditie.

Deelnemersbijdrage na selectie: € 60,00
Nadat je geselecteerd bent voor deelname aan het VR-Dansproject ontvang je een e-mail met betaallink voor jouw deelname.

Schrijf jezelf in via het formulier onderaan deze pagina.

Het project

Met het VR-Dansproject van Fabien Prioville bieden wij jullie de mogelijkheid om samen te werken met een absolute top choreograaf aan een innovatief project dat in première zal gaan tijdens het Holland Dance Festival 2022.

In de afgelopen jaren realiseerde dansgezelschap Fabien Prioville al verschillende locatie-specifieke VR Dansfilminstallaties. De choreografie van Fabien Prioville wordt uitgevoerd en opgenomen met een 360 °-camera in het gloednieuwe theater in Den Haag: Amare. De opgenomen video’s worden door middel van een VR-bril op de locatie zelf tijdens ons festival aan het publiek gepresenteerd.

Fabien Prioville

Afgestudeerd aan het Nationaal Centrum voor Hedendaagse Dans (CNDC) in Angers. Daarna werkte hij samen met Édouard Lock bij La La La Human Steps Company in Canada aan de creatie van het stuk “Two”. In 1999 sloot hij zich aan bij het beroemde Tanztheater Wuppertal van Pina Bausch, en werkte hij mee aan de film “PINA 3D” van Wim Wenders, en aan de opnames van Pedro Almodovar’s film “Talk to Her”.

Vanaf 2006 werkt hij als onafhankelijk danser en choreograaf, in samenwerking met Josef Nadj en Davis Freeman, Louise Lecavalier. Werken in opdracht brachten hem van de Julliard School in New York, naar Japan en Australië, naar Theater Regensburg (Duitsland), Tanztheater Bielefeld (Duitsland), Saitama Dance Association (Japan), Attakkalari Dance Festival Bangalore (India), Montreal (Canada). Het dansgezelschap van Fabien is gevestigd in Düsseldorf, Duitsland. Sinds 2009 werkt hij samen met het Tanzhaus nrw in Düsseldorf aan creaties waarin podiumkunsten en nieuwe multimediatechnologieën samenkomen. De werken zijn uitgevoerd op verschillende continenten en festivals zoals, Tanzplatfform Nürnberg, Yokohama Katt Theater (Japan), Dance, Dance Asian (Japan), Festival Temps d’Images (Frankrijk, Duitsland, Hongarije..) Festival Quartier Danse Montreal (Canada), Festival Automne en Normandie (Frankrijk), Attakkalari Dance Biennale (India), Juli Dans (Amsterdam). Onlangs creëerde in samenwerking met het agentschap Tetro + A een stuk in virtual reality gepresenteerd tijdens de Lyon Dance Biennal 2018.

Fabien Prioville

Audities | VR-Dansproject Fabien Prioville