fbpx
A/ZDatumLocatie

DanceAble #1, 2015

De eerste editie van het DanceAble Event vond op 27, 28 en 29 november 2015 plaats in Theater aan het Spui in Den Haag. Het openingsprogramma bestond uit een optreden van de internationale breakdancesensatie ILL-Abilities en uit twee wereldpremières.

'No excuses, no limits'

Openingsvoorstelling ILL-Abilities & Mixed Doubles

Op uitnodiging van Holland Dance Festival creëerden choreografen Fang-Yu Shen (Scapino Ballet Rotterdam) en Min Hee Bervoets (onder meer So You Think You Can Dance en The Ultimate Dance Battle) beiden een ‘Mixed Double Duet’, waarin een gedreven danser met een beperking de samenwerking met een fysiek ‘onbeperkte’ professional aanging.

De duetten werden door het publiek heel enthousiast ontvangen, net als het optreden van de internationaal befaamde breakdance crew ILL-Abilities, bestaande uit ‘differently-abled’ dansers. De groep is het toonbeeld van positief denken: iedereen heeft de kracht om te inspireren, als je maar denkt in mogelijkheden. Vandaar het motto van de crew: ‘no excuses, no limits’. Voor hun choreografie Less is More voor het DanceAble Event 2015 werkten de dansers samen met choreograaf en breakdancespecialist Lloyd Marengo.

Lees hier meer over de openingsvoorstelling >

PITSTOP

PITSTOP

Een van de andere hoogtepunten van het DanceAble Event 2015 was PITSTOP, een coproductie van Holland Dance Festival en DOX. Choreografen Goele van Dijck, Jasper Džuki Jelen en Mojra Vogelnik Škerlj werkten hiervoor – onder eindregie van Hildegard Draaijer – samen met 18 dansers tussen de 16 en 70 jaar, met uiteenlopende achtergronden en mogelijkheden. Samen lieten ze zien dat met talent, toewijding en plezier het onmogelijke bereikt kan worden.

Lees meer
DanceAble Symposium

DanceAble Symposium

Om de bewustwording rond inclusiedans en de ‘empowerment’ van dansers met een beperking een impuls te geven, organiseerden Holland Dance Festival en het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) tijdens het DanceAble Event 2015 ook een internationaal symposium, dat door meer dan 100 deelnemers werd bezocht. Choreografen, dansers, docenten, theaterprogrammeurs, onderzoekers en leidende experts gingen tijdens dit symposium met elkaar in discussie over het belang en de toekomst van de inclusiedans.

Lees meer