fbpx
A/ZDatumLocatie

DanceAble Event

“De schoonheid van de imperfectie”

In 2015 vond het eerste DanceAble Event van Holland Dance Festival plaats. Een driedaags festival dat op uiteenlopende manieren de aandacht op de inclusiedans richt, met een feestelijke openingsproductie, andere voorstellingen, een internationaal symposium, workshops, lessen en lezingen. Deze eerste editie was zo’n succes dat het DanceAble Event inmiddels uitgeroepen is tot een tweejaarlijks festival dat in 2019 voor de derde keer plaatsvindt.

DanceAble #3

DanceAble #3

Op 29 & 30 november 2019 zal in Theater aan het Spui en het Korzo theater (beide in Den Haag) de derde editie van het DanceAble Event plaats gaan vinden. Onder de overkoepelende term DanceAble wil Holland Dance Festival inclusiedans in Nederland stevig op de kaart zetten, drempels verlagen en vooroordelen wegnemen. Met een voorstelling inclusief wereldpremières, een internationaal symposium en een dans-lab brengt Holland Dance Festival de kracht van inclusiedans overtuigend voor het voetlicht.

Lees meer

Hoewel Holland Dance Festival met het DanceAble Event in de eerste plaats een podium wil bieden aan inclusiedansers (dansers mét en zónder beperking) zoeken wij tijdens het festival ook nadrukkelijk de samenwerking met de professionele danswereld. Zo werkten Scapino Ballet Rotterdam en Het Nationale Ballet met speciaal gecreëerde choreografieën mee aan respectievelijk de eerste en tweede editie. Op die manier willen wij het professionele dansveld aansporen om na te denken over vragen als: ‘Wat is schoonheid?’, ‘Wat is perfectie?’ en ‘Schuilt de grootste schoonheid eigenlijk niet juist in de imperfectie?’

“I believe that the language of dance is truly universal; its breadth spans and unites cultures, generations, genders and physical abilities. Working with Sander in the creation of Touch made this a poignant reality for me. With different backgrounds, training and physical abilities, we were able to express ourselves in our own unique ways and yet connect authentically. Peter embraced our differences to create an intimate, honest and rich human and artistic relationship, and it has opened my eyes to a whole new realm of possibility in expression through movement”

Nationale Ballet-danseres Nadine Drouin – tijdens DanceAble#2 danste zij met rolstoeldanser Sander Verbeek het duet Touch

DanceAble #2

DanceAble #2

Op 3, 4 en 5 november 2017 vond in Theater aan het Spui en het Korzo theater (beide in Den Haag) de tweede editie van het DanceAble Event plaats. Voor de feestelijke openingsvoorstelling All Inclusive nodigde Holland Dance Festival Nationale Ballet-choreograaf Peter Leung en urban danser Redouan ‘Redo’ Ait Chitt uit om speciaal voor de gelegenheid een ‘Mixed Double Duet’ te maken: een choreografie voor een danser met en een danser zonder beperking.

Lees meer
DanceAble #1

DanceAble #1

De eerste editie van het DanceAble Event vond op 27, 28 en 29 november 2015 plaats in Theater aan het Spui in Den Haag. Het openingsprogramma bestond uit een optreden van de internationale breakdancesensatie ILL-Abilities en uit twee wereldpremières.

Lees meer