fbpx
A/ZDatumLocatie

Good [old] Times

Dans voor vitale 55+ers

Dans is voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond en ervaring. Om naar te kijken, maar – zo vinden wij bij Holland Dance Festival – zeker ook om zelf te doen. Daarom organiseren wij lessen, workshops en andere bijzondere dansprojecten voor uiteenlopende doelgroepen. Wij geven daarbij extra aandacht aan de senioren in onze samenleving, van vitale 55+-ers tot bewoners van verzorgings- en verpleegtehuizen.

Good (old) Times | wekelijkse danslessen

Good (old) Times | wekelijkse danslessen

Ook in het nieuwe seizoen organiseert Holland Dance Festival de wekelijkse Good [old] Times­-danscursussen. Iedereen boven de 55+ die liever danst dan stilzit, is welkom. Danservaring is niet noodzakelijk.

Lees meer

Good (old) Times | Zomerlessen

Good (old) Times | Zomerlessen

Ook dit jaar organiseert Holland Dance Festival de Good [old] Times zomerlessen: danslessen voor de 55-plusser die deze zomer graag dansend doorbrengt. Als deelnemer volgt u een divers programma waarin verschillende dansstijlen aan bod komen.

Lees meer

Iedereen kan dansen, elk lichaam heeft zijn eigen, unieke bewegingsmogelijkheden en expressiviteit. En dit geldt zeker ook voor senioren. Of zij nu wel of niet over danservaring beschikken: mensen op leeftijd kunnen, door hun levenservaring, immers heel andere dingen in dans uitdrukken dan jonge mensen. Holland Dance Festival vindt het dan ook belangrijk dat ook zij de kracht van dans kunnen ervaren. Dans raakt mensen, ontroert mensen, zorgt voor plezier en ontspanning en kan gevoelens van vrijheid genereren. Dans brengt mensen in beweging, prikkelt de creativiteit, zorgt voor (nieuwe) sociale contacten, en helpt mensen om zich te uiten, ook waar dat met woorden soms niet of niet meer mogelijk is.

‘Voor mij is dans vooral ontspanning. Ik dans omdat ik er veel energie van krijg. En nee, er zit geen leeftijdslimiet op dansen. Je moet het gewoon doen: doorgaan met bewegen, met plezier hebben’

Julia Wielstra, 59 jaar, deelneemster Good [old] Times

‘Ik ben van huis uit architect en zie de dans eigenlijk als een voortzetting daarvan. Door te dansen kan ik de ruimte blijven gebruiken. Als het mij gegeven is, denk ik dat ik in mijn doodskist nog zal bewegen’

Jozef Sloots, 81 jaar, deelnemer Good [old] Times 

Good [old] Times en Blijvend in beweging
Ons dansprogramma voor senioren kent twee hoofdlijnen: Good [old] Times, bedoeld voor iedereen vanaf 55+ die nog vitaal is en dat wil blijven, en Blijvend in Beweging, gericht op ouderen in met name verzorgings- en verpleegtehuizen. Uitgangspunt bij beide projecten zijn de individuele bewegingsmogelijkheden en bewegingskracht, evenals de persoonlijke verhalen, emoties en beleving van de deelnemers. Van daaruit dagen wij mensen uit om hun eigen ‘danstaal’ te vinden. Een taal die nadrukkelijk meer impact heeft dan bijvoorbeeld gymnastiek. Dans is een taal die communiceert, verbindt, in vervoering brengt, iets teweegbrengt en zo niet zelden de aanmaak van zogeheten ‘gelukshormonen’ stimuleert.

Professioneel docententeam
Belangrijk is dat wij over een eigen, professioneel docententeam beschikken. Het is namelijk onze sterke overtuiging dat ook – of juist – amateurkunst een professionele, kwalitatief hoogstaande benadering verdient. Om dat te garanderen, zorgen we ervoor dat ons docententeam zich kan blijven ontwikkelen en dat we voortdurend op de hoogte zijn van wat er in binnen- en buitenland speelt op het gebied van dans voor senioren.

Good (old) Times | De Productie

Good (old) Times | De Productie

Good [old] Times behelst meer dan de wekelijkste danslessen. Tweejaarlijks wordt er een dansproductie gemaakt met een professionele choreograaf en een groep senioren die een selectiedag hebben doorlopen. Voor de selectiedag wordt breed geworven, dus niet alleen onder de mensen die de Good [old] Times-cursussen volgen. Motivatie en openheid staan hierbij voorop, auditanten hoeven dus niet per se over danservaring te beschikken.

De gekozen dansers zullen tijdens het aankomende festival in 2020 het stuk Luna onder begeleiding van Junadry Leocaria ten tonele brengen.

Lees meer
Nieuws | Holland Dance Festival wint De Haagse C met Good (old) Times

Nieuws | Holland Dance Festival wint De Haagse C met Good (old) Times

Op vrijdagmiddag 29 juni 2018 heeft Holland Dance Festival voor het project Good [old] Times de nieuwe cultuurprijs De Haagse C in ontvangst mogen nemen, in de categorie ‘Vrijetijdskunstenaars’. De prijs – ingesteld door CultuurSchakel Den Haag – werd door de kersverse Haagse wethouder van cultuur, Robert van Asten, overhandigd.

Lees meer