fbpx
A/ZDatumLocatie

Dansimpuls-eendaagse | ‘Dans in het PO’ door Sophie van Heesewijk

Zo 19 mei 2018 | Dansschool Dream Dance, Rosmalen

Dans in het PO

Over deze Dansimpuls-eendaagse
Deze dag staat in het teken van de dansdocent in het werkveld van het PO. Het is een interactieve dag waarin o.a. ruimte is voor didactiek en werkvormen, inhoudelijke inspiratie en ontwikkeling van (thematisch) lesmateriaal. Ook elementen die het werken in dit werkveld zo specifiek maken komen aan bod. Om aan te sluiten op de kerndoelen wordt er op deze dag ook aandacht besteed aan reflectie en receptie binnen een lessituatie.

10:30-11:00 Inloop
11:00-16:30 Intensive

Het doel van deze dag is om de deelnemer met nieuwe en concrete lesideeën naar huis te laten gaan die een dag later in de praktijk zouden kunnen worden gebracht. De combinatie van de deelnemers levert tevens de kans op tot uitwisseling en intervisie. Een dag die interessant is voor dansdocenten die werkzaam zijn of in de toekomst willen werken in het basisonderwijs.

Over Sophie van Heesewijk

Over Sophie van Heesewijk

Sophie van Heesewijk is in 2010 afgestudeerd als Docent Dans en voltooide in 2015 haar Master Kunsteducatie. De afgelopen jaren heeft zij als coördinator educatie bij SALLY Dansgezelschap Maastricht veel ervaring opgedaan in het creëren van projecten voor en het werken met kinderen in het basisonderwijs. Daarnaast onderwijst zij het vak ‘docentschap primair onderwijs’ aan de eerste- en tweedejaars studenten van de Fontys Academie voor Danseducatie. Tevens begeleidt zij de studenten in hun stage in het primair onderwijs. Als mentor op het praktijkonderwijs is zij jarenlang de verbinding aangegaan tussen dans met diverse leerlingen en onderwijsprogramma’s. Sophie zorgt daarnaast binnen enkele minuten voor een positieve en veilige leeromgeving waardoor elke deelnemer zich snel op zijn/haar gemak voelt en daardoor boven zichzelf uit kan stijgen.