fbpx
A/ZDatumLocatie

Dansparels | Sally Dansgezelschap Maastricht & Holland Dance Festival

Dansparels | Sally Dansgezelschap Maastricht & Holland Dance Festival

“Stel je voor… 60 minuten op een interactieve dansvloer. Kijken naar dans. Denken en praten over dans. Maar vooral is Dansparels een kwestie van doen. Van dansen.”

Dansparels is een voorstelling, workshop en interactief concept in één, speciaal gemaakt voor een jong publiek. Deze unieke dansvoorstelling laat kinderen op verschillende manieren naar moderne dans kijken en het beleven. Samen met de dansers en de workshopdocent denken, praten en dansen de leerlingen wat zij gedacht en gevoeld hebben. De voorstelling is voor alle leeftijden geschikt omdat  Dansparels per doelgroep anders kan zijn. We maken per doelgroep gebruik van andere ingrediënten zoals andere kijkvragen. Dansparels levert een verrassend inkijkje in de danswereld en vooral ook een hele hoop leuke dansmomenten op!

Dansparels vindt plaats op een interactieve dansvloer en gaat over de beleving en het interpreteren van moderne dans. De leerlingen worden opgedeeld in verschillende groepen en krijgen een kijkopdracht mee gesteld vanuit 4 choreografische aspecten; ruimte, geluid, beweging en vormgeving. De voorstelling is per bouw anders, omdat er andere ingrediënten gebruikt worden zoals andere een kijkopdracht.

De onderzoekende en dansante vorm van Dansparels biedt verrassende inkijkjes in dans en ervaringen die bij alleen het kijken ernaar beslist verhult waren gebleven.”

COH-leerlijn discipline: Dans
COH-leerlijn thema: Identiteit

Data & Tickets

Prijs Datum Begintijd Locatie Bestellen
Ma. 01 October 2018 10:00 Op School Helaas, deze datum ligt in het verleden