A/ZDatumLocatie

Meermeisje (de Kleine Zeemeermin) | Holland Opera, Opera Zuid, Ragazze Quartet

© Ben van Duin

Meermeisje (de Kleine Zeemeermin) | Holland Opera, Opera Zuid, Ragazze Quartet

“”

Het verhaal van een jonge zeemeermin die haar familie, haar waterwereld én haar stem opgeeft uit liefde voor een jongen van het land en de drang om te dansen. In deze Faust-achtige vertelling verkoopt het Meermeisje in plaats van haar ziel haar stem aan de Zeeheks, in ruil voor een paar prachtig dansende benen.

Ze kan niet wachten tot het ochtend is! Dan mag ze eindelijk naar boven, de wolken zien, de wind horen, de zon voelen. Het kriebelt in haar staart, hoe zou het zijn om te lopen, te rennen, te dansen? Hij staat op het strand, een surfplank onder zijn arm en tuurt over de zee, achter hem brandt het vuur en dansen de meisjes. Hij verlangt naar de zee, de wind steekt op.

Meermeisje is een vrije bewerking van het sprookje van Hans Christiaan Andersen: de kleine zeemeermin. Deze jeugdopera is i.s.m. Opera Zuid, Scholen in de Kunst en Ragazze Quartet.

Sinds 2016 verzorgt Holland Dance Festival de educatie voor het Zuiderstrandtheater. Naast bestaand lesmateriaal kan in aanvulling op deze voorstelling er een educatief programma op maat gemaakt worden.

COH-leerlijn discipline: Muziek, Theater
COH-leerlijn thema: Verhalen, Utopie

Data & Tickets

Titel Start datum Eind datum Begintijd Locatie Bestellen
Ma. 25 maart 2019 Ma. 25 maart 2019 13:30 Zuiderstrandtheater, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden