A/ZDatumLocatie

Modern Samurai | ISH

© Studio Breed

Modern Samurai | ISH

“”

De straten zijn grijs, de toekomst onzeker. We zijn omringt door muren van baksteen, beton en gebroken beloften. Onze blik is omlaag gericht. De barsten in de tegels van het pleintje vertellen ons dat we hier horen, dat we hier nooit meer weg komen, maar ze liegen. Als je hart genoeg rent zeggen de barsten niets meer. Als je hoog genoeg springt is een muur maar een drempel. Op het dak schijnt de zon. Op het dak is er lucht.

Modern Samurai zit vol freerunning, breakdance en martial arts. Marco Gerris laat zich inspireren door de wereldberoemde Franse speelfilm Yamakasi uit 2001 waarin een groep jonge sensatiezoekers de benauwde sfeer van de achterstandswijken probeert te ontvluchten door middel van urban sport. De jongens hebben een nog hoger doel: precies genoeg geld stelen van de exorbitant rijken om de hartchirurgie van een arme jongen uit de buitenwijk te kunnen betalen.

Sinds 2016 verzorgt Holland Dance Festival de educatie voor het Zuiderstrandtheater. Naast bestaand lesmateriaal kan in aanvulling op deze voorstelling er een educatief programma op maat gemaakt worden.

COH-leerlijn discipline: Dans
COH-leerlijn thema: Onze Stad

Data & Tickets

Titel Start datum Eind datum Begintijd Locatie Bestellen
Vr. 29 maart 2019 Vr. 29 maart 2019 14:30 Zuiderstrandtheater, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden
Ma. 01 april 2019 Ma. 01 april 2019 10:00 Zuiderstrandtheater, Den Haag Helaas, deze datum ligt in het verleden