fbpx
A/ZDatumLocatie

Notenkraker Moves!

“De publiekslieveling is terug!”

In navolging op vele succesvolle winterproducties van De Dutch Don’t Dance Division, organiseert Holland Dance in samenwerking met het gezelschap wederom een veelzijdig educatief danstraject op basisscholen. Dit keer rondom de voorstelling De Notenkraker.
Onder leiding van artistiek leiders en choreografen Rinus Sprong en Thom Stuart wordt dit kerstsprookje in december eenmalig teruggebracht in het Zuiderstrandtheater. Het duo stak met hun gezelschap het traditionele sprookje en een publiekslieveling, in een nieuwe jas.

1e fase educatietraject: Lessen op school
Tijdens dit educatietraject geeft een choreograaf/dansdocent in november vier lessen op school.
Bij de eerste les is choreograaf Rinus Sprong zelf aanwezig om meer te vertellen over de voorstelling De Notenkraker. Leerlingen komen zo meer te weten over het verhaal, de choreograaf en dansers, de muziek en het proces van audities tot voorstelling.
De volgende drie lessen worden besteed aan het maken van een verhalende dansscène uit De Notenkraker. Leerlingen creëren samen met een choreograaf/dansdocent een eigen danstheaterstuk op een zelfgekozen muziekstuk uit De Notenkraker.

Een interactief proces waarin eigen creativiteit wordt gestimuleerd. Het eindresultaat wordt compleet gemaakt door het geheel zelf te voorzien van kostuums, decor en attributen.

2e fase educatietraject: Presentatie van de dansscènes
Het traject wordt afgesloten met een onderlinge presentatie van de dansscènes aan alle betrokken groepen. Dit gebeurt op het thuishonk van De Dutch Don’t Dance Divison.
Naast de overige groepen zijn bij deze presentatie tevens dansprofessionals aanwezig, die reflecteren op de creaties van de groepen. Hierbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar concept, dansinhoud en originaliteit, presentatie en samenwerking.
Op deze dag is er tevens een verrassingsprogramma, waardoor leerlingen van heel dichtbij de professionele dans kunnen ervaren.

Praktische informatie
  • De inleiding door Rinus Sprong vindt plaats in de klas, hiervoor is een smartboard nodig (1 uur)
  • Er vinden drie dansworkshops plaats in een gym- of speelzaal (1 ¼ uur per keer)
  • De uiteindelijke presentatie vindt plaats in de studio van De Dutch Don’t Dance Division in de Gheijnstraat in Den Haag (een dagdeel tijdens schooltijd)
  • Een selecte groep mag als VIP de voorstelling in het Zuiderstrandtheater bezoeken tijdens de kerstvakantie e (datum n.t.b.)
De activiteiten op school worden in overleg gepland in de periode eind oktober en november 2017. De presentatie vindt plaats op 12 december 2017.
Eigen activiteiten met de groepsleerkracht:
  • Inhoudelijk concept en muziek kiezen (uit een aantal voorbeelden)
  • Ontwikkelen en organiseren aankleding (kostuum, rekwisieten)
  • Herhalen aangeleerde dansmateriaal (zodat de dansdocent de draad op kan pakken waar de groep de vorige keer was gebleven)
  • Praktische organisatie rondom de activiteit(en) op locatie
  • Vervoer naar de presentatielocatie is op eigen gelegenheid
Doelgroep
Groep 6, 7, 8 van het basisonderwijs.
We werken met vaste groepen, of groepen die specifiek voor dit project worden samengesteld.
Kosten
U kunt dit unieke dansproject met uw groep beleven voor 240 euro.
Inschrijven en meer informatie
Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met Yolanda van der Heijden, yolanda@holland-dance.com of 070-2170560
We hopen met uw groep aan de slag te kunnen dit najaar!

Aanmelden kan tot 8 oktober 2017 maar let op: Vol is vol!

Data & Tickets

Prijs Datum Begintijd Locatie Bestellen
Zo. 01 oktober 2017 10:00 Helaas, deze datum ligt in het verleden