fbpx
A/ZDatumLocatie

Good [old] Times op het podium

Good [old] Times behelst meer dan de wekelijkste danslessen. Tweejaarlijks wordt er een dansproductie gemaakt met een professionele choreograaf en een groep senioren die een selectiedag hebben doorlopen. Voor de selectiedag wordt breed geworven, dus niet alleen onder de mensen die de Good [old] Times-cursussen volgen. Motivatie en openheid staan hierbij voorop, auditanten hoeven dus niet per se over danservaring te beschikken.

‘In Good [old] Times doen wij ontboezemingen en delen geheimen juist omdat we pittig en eigenzinnig zijn. Maar daarom is het nog niet makkelijk. We hadden er de dans voor nodig. Dans bevrijdt. Tijdens het maakproces stapten we (onze) drempels over. Dans gaf ons de moed om overbodige ballast bij het grofvuil te zetten. Met lichtere rugzakken kijken we anders naar ons verleden en onze toekomst’

Nicoline Zemering, 59 jaar, deelneemster Good [old] Times

Inmiddels zijn er twee prachtige producties gerealiseerd: tijdens het Holland Dance Festival 2016 en 2018 gingen respectievelijk Good [old] Times: My tasteful life en Good [old] Times: Into my arms in première, waarvan de eerste ook in Londen te zien was, op speciale uitnodiging van het prestigieuze Britse Sadler’s Wells Theatre. Beide edities werden geestdriftig ontvangen door deelnemers, pers en publiek. “In Good [old] Times: Into my arms draait het om gezien (durven) te worden (…) In de veilige beschutting van de groep komen alle ‘oude’ lijven aan de beurt om (weer) op te bloeien, elk vanuit een eigen noodzaak (…) De rode draad wordt tot het einde strak volgehouden: je bent ouder en mag er zijn – en hoe!”, schreef dagblad Trouw.

https://youtu.be/SKkRP63VhQY