fbpx
A/ZDatumLocatie

Holland Dance Festival 2018

Internationaal, veelzijdig en verrassend

Holland Dance Festival opent van 25 januari t/m 11 februari 2018 opnieuw een venster op de wereld. Het festival toont internationale dansproducties die anders niet in ons land te zien zijn. Stuk voor stuk primeurs, uit negentien landen. Verrassende locatieprojecten, grootschalige producties en intieme voorstellingen wisselen elkaar af in een programma dat het beste toont wat de hedendaagse dans wereldwijd te bieden heeft. Den Haag is het kloppende hart van het festival, met daarnaast de steden Delft, Rotterdam en Amsterdam aan zijn zijde.

Bekijk het festivalmagazine

Deze editie komt u oog in oog te staan met het werk van een van de grootste en meest invloedrijke danskunstenaars van de 20ste eeuw: Martha Graham. In Den Haag, Rotterdam en Amsterdam wordt het nalatenschap van deze danslegende gevierd. Andere avontuurlijke internationale primeurs en meesterwerken kleuren deze editie, zoals het fascinerende stuk van de Taiwanese Huang Yi met zijn robot KUKA, de afscheidscreatie van de wereldberoemde choreograaf Mats Ek, de Koreaanse ‘feel good’-voorstelling Dancing Grandmothers, en het locatieproject The Hole (choreografie: Ohad Naharin) van een van de meest productieve en vooraanstaande gezelschappen die ons land rijk is: Nederlands Dans Theater.

Over Holland Dance Festival

Holland Dance Festival haalt van over de hele wereld dans naar Nederland. Al dertig jaar lang! Het festival presenteert gezelschappen en danskunstenaars die anders niet te zien zijn in ons land. In een steeds weer buitengewoon veelzijdig programma krijgt het publiek de kans om de top van de internationale dans van dichtbij te bewonderen. Holland Dance Festival is een festival om je bij thuis te voelen: voor iedereen is er iets nieuws te ontdekken of juist te herkennen. Het programma wordt verrijkt met (hotel)arrangementen, dansdiners en workshops voor dansliefhebbers van alle niveaus. Dat maakt een bezoek aan de danshoofdstad van Nederland – Den Haag – in de wintermaanden onvergetelijk.

The Holland Dance Festival is a good thing, with a wide range of dancing, seriously presented.

Financial Times