fbpx
A/ZDatumLocatie

iDance en overige projecten

Holland Dance Festival is een van partners in het Europese uitwisselingsproject iDance: een project dat zich volledig richt op de inclusiedans. Daarnaast organiseert Holland Dance Festival inclusiedanslessen voor zorginstelling Middin.

Holland Dance Festival partner in Europees iDance-project

Holland Dance Festival is een van partners in het Europese uitwisselingsproject iDance. Een project dat zich volledig richt op de inclusiedans, ofwel: dans die geen onderscheid maakt tussen mensen mét en zónder lichamelijke of verstandelijke beperking.

Het Europese iDance-project is geïnitieerd om via nieuwe, innovatieve benaderingen meer mensen – met of zonder beperking – de kracht van dans te laten ervaren. Dit onder meer door het aanbieden van aantrekkelijke les- en trainingsprogramma’s, afgestemd op de individuele behoeften en verwachtingen van de personen in de doelgroep. Dat betekent ook dat wij ons als iDance-partners inspannen om nieuwe les- en coachingsmethoden voor docenten te ontwikkelen en dat wij hun een platform bieden om nieuwe vaardigheden op het gebied van de inclusiedans te verwerven.

Partners in dit bijzondere uitwisselingsproject zijn de Britse Stopgap Dance Company (volledig gespecialiseerd in dans voor en door mensen met een beperking), het Zweedse Skånes Dansteater en het Onassis Cultural Centre uit Athene.

Na eerdere iDance-‘intensives’ in Griekenland en Engeland vond van 12 t/m 16 maart 2018 een derde ‘intensive’ voor docenten, dansers en andere betrokkenen plaats in de dansstudio’s van Holland Dance Festival. Centraal daarbij stond het lesgeven in inclusiedans. Een vierde, afsluitende ‘intensive’ vond van 2 t/m 7 juli 2018 plaats in het Zweedse Malmö.

Deelnemers van de vierde iDance Intensive in Malmö, Zweden.

Zie ook:
www.idancenetwork.eu
www.disabilityartsinternational.org

Holland Dance Festival organiseert danslessen voor zorginstelling Middin

Holland Dance Festival organiseert danslessen voor zorginstelling Middin

Op donderdag 19 april 2018 vond in het Haagse Laaktheater de kick-off plaats van Middin Danst, een reeks inclusiedanslessen die Holland Dance Festival organiseert in opdracht van zorginstelling Middin en financieel gesteund door Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten. Op de eerste warme dag van het jaar, dansten maar liefst 103 deelnemers mee.

Lees meer