fbpx
A/ZDatumLocatie
Foto: Erwin van Tongeren

Op woensdag 12-6 stond de eerste editie van het GeRAAKt!-event op het programma in het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag. Het GeRAAKt!-event is een initiatief van ADO Den Haag in de Maatschappij en Holland Dance Festival. Bij het GeRAAKt!-event sloten ook Stichting Focus en Fun aan, waardoor muzikale elementen een plaats kregen.

Rond het middaguur stroomden de 200 deelnemers binnen. Sporttuin Duindorp, Basischool de Spelervaert, Basischool de Eglantier en Voetbalvereniging Quick Steps kwamen met bussen aan bij het stadion. Daarnaast waren er kinderen van Triodus Kinderopvang, een aantal drummers en dansers van de partij. Bij binnenkomst werden de deelnemers ontvangen door Storky en Stricky. Stricky deelde rake klappen uit op het drumstel, terwijl Storky de kinderen van de nodige dansmoves voorzag.

Na ontvangst volgde een warm onthaal door presentator Fred Zuiderwijk. Hij heette alle deelnemers van harte welkom en stelde de teams aan elkaar voor. Vervolgens verzorgde het geRAAKt! team van Holland Dance Festival, op een speciaal geschreven geRAAKt! track, de warming-up. Na de warming-up kon de sport-,dans- en muziekmiddag van start gaan.

De deelnemers waren in twaalf groepen onderverdeeld om een zevental onderdelen langs te gaan. Op het veld stonden de sportoefeningen klaar. Een partijspel, een dribbelparcours, het meten van je schot (in kilometers) in combinatie met het schieten van punten en het meten van je sprintsnelheid. Binnen verzorgde Holland Dance Festival de dansles waar er werd geoefend voor de eindchoreografie. Stichting Focus en Fun verzorgde een rockster fotoshoot en stond er in de passage van het stadion een drumcaravan, waarin de deelnemers helemaal los konden gaan op digitale drumstellen.

Nadat elke groep alle onderdelen was gepasseerd volgde de geRAAKt! finaledans op het veld van het stadion. De kinderen konden hun danstalenten laten zien in een geweldige eindchoreografie vol dans en voetbal bewegingen. Dit was een spetterend einde van een geweldige dag, maar het was nog niet genoeg. In de Zuiderpark Lounge stond de band NMF klaar om hun eerste spetterende optreden te geven aan de deelnemers. Na het spetterende optreden zat de dag er toch echt op en keerde de deelnemers huiswaarts, maar niet zonder een goed gevulde Goodie-Koffer met items van alle betrokken partners!

Stichting ADO Den Haag in de Maatschappij en Holland Dance Festival bedanken Yamaha, de vrijwilligers van de ABN AMRO Foundation, ARNO Splinter Events en Fred Zuiderwijk voor het verzorgen van de eerste editie van het GeRAAKt!-event!

Alle deelnemers hebben een flyer ontvangen van de geRAAKt!- challenge. Door hier aan mee te doen, kun je een gratis geRAAKt! schoolweek winnen voor jouw klas!
Voor meer informatie hierover, of voor aanmeldingen voor de geRAAKt! schoolweek kun je contact opnemen met eva@holland-dance.com.

Je kunt nu al aanmelden voor het nieuwe schooljaar!