fbpx
A/ZDatumLocatie

Update Holland Dance Festival programma

Na de persconferentie van afgelopen dinsdag is er vreugde en opluchting, want het achttiende Holland Dance Festival kan toch live van start gaan! Met nog een week voor de festivalopening op 3  februari te gaan en de geldende Corona maatregelen moet er heel veel worden geregeld. Noodgedwongen is er uiteindelijk een aantal aanpassingen in het programma van Holland Dance Festival getroffen.

Aanvangstijden
Doordat de theaters uiterlijk 22.00 uur moeten sluiten, worden sowieso de meeste aanvangstijden van de avondvoorstellingen in Amare vervroegd naar 19.30 uur. De aanvangstijden van de andere avondvoorstellingen in Theater aan het Spui en Korzo theater worden deels ook aangepast. De correcte aanvangstijden staan per voorstelling op de holland-dance.com vermeld.

Carlos Acosta en Acosta Danza
Doordat de versoepelingen in de cultuur pas een week geleden op 25 januari bekend waren, is het niet gelukt om de ingewikkelde visa procedure voor het Cubaanse dansgezelschap Acosta Danza rond te krijgen. Dat betekent dat de dansers van het gezelschap Acosta Danza en ook de danspartner van Carlos Acosta voor het programma An Evening With… niet op tijd naar Nederland kunnen komen.

We hadden ons enorm verheugd op de komst van Acosta Danza en het soloprogramma van Carlos Acosta, maar dat ziet er helaas nu anders uit. De in Engeland woonachtige Carlos Acosta wilde toch graag aanwezig zijn bij het Holland Dance Festival. Op zondag 6 februari gaat Samuel Wuersten, artistiek directeur van Holland Dance Festival, in gesprek met hem op het podium in Theater aan het Spui. Dit interview is ook als livestream beschikbaar. Ook verzorgt Carlos Acosta een korte inleiding voorafgaand aan de presentatie van de biopic Yuli op 5 en 6 februari in het Filmhuis Den Haag. Verder is Holland Dance Festival ook in gesprek om te kijken of Carlos Acosta op een later tijdstip wel in een dansvoorstelling kan optreden in Nederland.

De voorstellingen van Acosta Danza worden verplaatst naar februari 2023. Holland Dance Festival presenteert de exclusieve primeur van dit bijzondere gezelschap in Nederland in Luxor Theater Rotterdam.

Interview with Carlos Acosta: 6 februari 2022 | 17.00 uur | Theater aan het Spui, Den Haag
Film Yuli | 5 en 6 februari 2022 | 16.30 en 14.30 uur | Filmhuis Den Haag
Acosta Danza | 8 tot 11 februari 2023 | 20.00 uur | Luxor Theater, Rotterdam

Extra voorstelling Swan Lakes
Eric Gauthier vroeg vier hedendaagse topchoreografen om hun visie te geven op het ‘ballet der balletten’: het Zwanenmeer. Marie Chouinard, Marco Goecke, Hofesh Shechter en Cayetano Soto hebben ieder een eigen kijk op het beroemde en legendarische ballet. Deze Swan Lakes is een gedurfde, geestige en emotionele interpretatie van het origineel met een krachtige injectie van nieuwe energie.

Naast de voorstellingen in Amsterdam, Tilburg en Den Haag kon Gauthier Dance Company nog een extra voorstelling uitvoeren en wel op zondag 13 februari.

Swan Lakes | 13 februari 2022 | 19.30 uur | Amare, Den Haag

From Zürich With Love
Deze bijzondere festival-productie is in opdracht van Holland Dance Festival en de BA Contemporary Dance  van Zürich University of the Arts gecreëerd. Choreografen Meyer/Chaffaud, Neel Verdoorn, Antonin Rioche en Dunja Jocic maakten werk voor deze nieuwe generatie dansers.
Omdat het een grote groep van meer dan 30 dansers betreft, die dus naar Nederland zou afreizen, zijn om reden van de risicobeperking deze reis en de voorstellingen uitgesteld naar juni 2022. Mooie bijkomstigheid is dat choreograaf Jiří Kylián – Hagenaar en wereldburger – toestemming heeft gegeven een onderdeel van een van zijn werken dan aan dit programma toe te voegen.

From Zürich With Love | 21 en 22 juni 2022 | 20.30 uur | Korzo theater, Den Haag

Jeugdvoorstelling Mijn Huis
Omdat diverse dansers van Lonneke van Leth Dans het coronavirus hadden en in quarantaine moesten, vielen repetities uit en kon de voorstelling niet worden voltooid. Gelukkig komt er een vervangende voorstellling voor de allerjongsten, Kleur beweegt jou (4+). Data en tijden blijven hetzelfde.

Kleur beweegt jou | 5, 6, 12, en 13 februari 2022 | 11.00 en 14.00 uur | Korzo theater, Den Haag

Voor de meest recente informatie kijk bij de voorstellingen op de website!

TOT SLOT…
Kaartkopers worden z.s.m. via mail geïnformeerd over wijzigingen. Er zijn bijna 60 voorstellingen in het Holland Dance Festival, waarvan bijna alles aanpassingen heeft. Wij zijn druk bezig om alles te regelen, zodat u straks weer kunt genieten van dansvoorstellingen. Alvast bedankt voor uw begrip en geduld.