fbpx
A/ZDatumLocatie

Samuel Wuersten heeft op 8 februari 2020 de Stadspenning van Den Haag ontvangen. De artistiek directeur van het Holland Dance Festival ontving de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor het festival. Wethouder Cultuur Robert van Asten reikte de penning uit, voorafgaand aan de voorstelling who we are in the dark van Peggy Baker Dance Projects op het festival.

De Stadspenning Den Haag is een bronzen ‘legpenning’ die wordt uitgereikt aan personen die 25 jaar of langer bestuurlijk actief zijn. Samuel Wuersten is al 25 jaar artistiek directeur van het Holland Dance Festival, de internationale dansbiënnale die dit jaar voor de zeventiende keer in Den Haag werd gehouden. Door de jaren heen haalde Wuersten grote gezelschappen en choreografen naar Den Haag en stond aan de basis van tal van maatschappelijke activiteiten waardoor zowel jong als oud niet alleen kennis kunnen maken met dans, maar ook daadwerkelijk gaan participeren.

De zeventiende editie van het Holland Dance Festival is dit weekend succesvol afgesloten. Een editie met een veelzijdig programma dat bijna uitsluitend bestond uit Nederlandse primeurs: 57 voorstellingen van 18 producties met danskunstenaars uit 22 landen maakten het internationale karakter en de veelzijdigheid van dans duidelijk zichtbaar.

Wij zijn enorm trots en blij op de grote opkomst naar alle producties in Den Haag, Amsterdam, Delft en Tilburg. Het wederzien van bekend publiek als wel het ontmoeten van nieuwe dansliefhebbers maakt ons werk enorm dankbaar!