fbpx
A/ZDatumLocatie

In mei houdt Compagnie 21 audities voor de landelijke tour ‘Free Birds Fly’ van huischoreograaf Jordy Dik. Na een succesvolle tour met de muzikale choreografie ‘No Bodies‘ en het daarop volgende duet ‘You and Me and all the Others‘ is het gezelschap op zoek naar twee dansers voor hun nieuwe grote productie, dat in première gaat tijdens Holland Dance Festival 2024.

Volgend theaterseizoen presenteert het reizend dansgezelschap Compagnie 21 de voorstelling Free Birds Fly, gecreëerd door huischoreograaf Jordy Dik. Voor de landelijke tour van Free Birds Fly zijn het dansgezelschap en de choreograaf op zoek naar twee professionele dansers die ervaring hebben binnen danstheater.  Tijdens deze tour worden circa 30 voorstellingen gedanst; Voor en na de zomer, binnen en buiten Nederland. De première van deze nieuwe productie vindt plaats tijdens Holland Dance Festival 2024.

Free Birds Fly is een voorstelling die de mens en de samenleving in al haar kleuren, bevliegingen en mankementen weerspiegelt. Huischoreograaf Jordy Dik is geïntrigeerd door het begrip (innerlijke) ‘vrijheid’ dat steeds urgenter terug komt in zijn choreografisch werk. Wat is vrijheid nou eigenlijk en wanneer ervaren wij dit? Heeft vrijheid met een ander te maken of zit het allang in onszelf?

Compagnie 21 is een professioneel inclusief gezelschap dat gekenmerkt wordt door hun poëtische, rauwe en menselijke danstheater dat zij voortbrengen. De harde kern van Compagnie 21 bestaat uit mensen met een beperking die al jaren worden opgeleid bij Theaterwerkplaats Tiuri in Breda en Roosendaal. De compagnie biedt hen de kans om hun unieke en tot zover nog ongekende talent te tonen aan de wereld. Dit doen zij samen met gastdansers en -muzikanten die hun eigen mens zijn en verhaal meebrengen.

In mei 2023 starten de audities voor Free Birds Fly. Meer informatie over deze auditie kun je vinden op de website van Compagnie 21.