A/ZDatumLocatie

Als er één tak van sport is die wordt geassocieerd met een motorisch perfect functionerend lichaam, is het wel dans. Om deze blik te bevragen organiseert Holland Dance Festival in november voor de tweede keer DanceAble in Den Haag. Dit driedaagse evenement geeft inclusiedans een gezicht, biedt ontwikkelingskansen voor dansers met of zonder een beperking, toont voorstellingen en deelt kennis. Dit is nodig omdat er in Nederland nog te weinig initiatieven op het gebied van inclusiedans bestaan.

Holland Dance Festival staat voor dans voor iedereen en gelooft in een inclusieve samenleving. Met DanceAble #2 wil de organisatie inclusiedans in Nederland stevig op de kaart zetten, drempels verlagen en vooroordelen wegnemen.

Met een openingsvoorstelling inclusief wereldpremières, een internationaal symposium en een danslab brengt Holland Dance Festival de kracht van inclusiedans voor het voetlicht. Voor de feestelijke openingsvoorstelling met de titel ‘All Inclusive’ vroeg Holland Dance Festival Het Nationale Ballet en urban danser Redouan Ait Chitt om een mixed double duet te maken: een duet voor een danser met en een danser zonder beperking. Daarnaast voert Skånes Dansteater uit Zweden een duet op en toont de internationale crew van ‘All Inclusive’ de uitkomsten van een artist in residence traject.

Programma

vr. 3 november | Openingsvoorstelling: ‘All Inclusive’
Mixed Doubles: Skånes Dansteater (Zweden), Redo Ait Chitt & Jeroen van der Linden, Het Nationale Ballet (Peter Leung). ‘All Inclusive’: Stopgap Dance Company (UK), Pamoja Dance Group (Kenia), Mambya  Dance Company (Oeganda) en Santosh Gandham (India).

za. 4 november | Symposium
Dance & Disability: Access, Participation & Excellence

zo. 5 november | INCLab
Platform voor doen, maken en tonen van inclusiedans. Met een Teacher Training Course, workshops en een open podium.