fbpx
A/ZDatumLocatie

dansen voor mensen met en zonder beperking

DanceAble 2015 is een uniek driedaags evenement over inclusiedans: samen dansen voor mensen met en zonder beperking. DanceAble 2015 vindt plaats op 27, 28 en 29 november in Den Haag. Er is een boeiend programma met voorstellingen, workshops, lezingen en keynotes over de artisticiteit en de waarden en mogelijkheden van participatie. Tijdens DanceAble 2015 vindt er, op 28 november, een symposium plaats over innovatieve projecten, werkwijzen en best practices rondom inclusiedans. Daarvoor zijn we nog op zoek naar nieuwe bijdragen! Insturen kan tot en met 15 juni 2015.

Een bijdrage leveren aan DanceAble 2015 Op 28 november is er een symposium waar bezoekers kennis kunnen maken met innovatieve projecten en initiatieven, best practices en methodes en werkwijzen rondom inclusiedans/inclusieve kunst. Een deel van het programma ligt al vast, vooral met internationale bijdragen. Daarnaast zijn we op zoek naar presentaties, workshops of andere bijdragen van professionals, makers, dansdocenten en onderzoekers die bezig zijn met de artistieke en/of de participatieve kant van inclusiekunst. Deze bijdragen moeten richting geven aan de discussie over inclusiekunst; hoe kunnen we de (artistieke) mogelijkheden vergroten voor mensen met een fysieke of mentale beperking en/of de inclusieve kunst. Doel is om te komen tot meer kennis en nieuwe inzichten over inclusieve kunst. Daarnaast willen we de sectoren kunst &cultuur, welzijn en gezondheidszorg verbinden en ontwikkelingen tonen uit verschillende Europese landen. Dus meld uw voorstel voor een inspirerende workshop, presentatie of interactieve sessie aan.

Hoe dient u een voorstel in? U kunt uw bijdrage tot en met 15 juni indienen via bijgaande link met het aanmeldingsformulier en een begeleidende handleiding. Voorstellen kunnen zowel in het Nederlands als in het Engels worden ingediend.

Voor wie? DanceAble is dé gelegenheid om vooraanstaande experts, onderzoekers, professionals, dansers, docenten en studenten op het terrein van de inclusiedans te ontmoeten. Ook voor programmeurs van theaters biedt DanceAble een unieke kans om de mogelijkheden van inclusiedans, zowel artistiek als participatief, te ervaren. Er zijn bijdragen uit verschillende Europese landen.