fbpx
A/ZDatumLocatie
Sacha Grootjans

DanceAble Talentendag: dé dansmiddag voor iedereen met een beperking

Heb jij zin om te dansen? Maar weet je door je beperking niet zeker of dansen wel iets voor jou is? Meld je dan nu aan voor de DanceAble Talentendag. Op zondag 19 mei kun je gratis deelnemen aan twee inspirerende workshops door Goele van Dijk én Redo. De workshops zijn geschikt voor iedereen met een fysieke beperking en worden verzorgd door professionele dansdocenten. Tijdens de workshop wordt rekening gehouden met de verschillende mogelijkheden van alle dansers, zodat ook jij de workshop goed kunt volgen.

Programma
12.00 – 13.00 uur | inloop
13.00 – 14.15 uur | workshop door Goele van Dijk
15.00 – 16.15 uur | workshop door Redo

Workshop door Goele van Dijk
Heb jij ook soms last van danskriebels? Zin om je danstalent te ontdekken of aan te scherpen? We vertrekken vanuit dansimprovisatie waarbij de nadruk ligt op het aftasten van grenzen: niet enkel van je fysieke mogelijkheden maar ook de grens van je creativiteit, durf en communicatie in dans. Verras jezelf tijdens deze startersworkshop die ook interessant is voor dansers met meer ervaring!

Workshop door Redo
Met meer dan vijf jaar ervaring in het geven van danslessen weet Redo Ait Chitt iedereen met een lichamelijke en verstandelijke beperking in beweging te krijgen. De workshop van Redo is de perfecte combinatie van plezier, beweging, motivatie en creativiteit. Tijdens de workshop staat modern urban centraal. Na een opwarmingssessie ga je aan de slag met toprocks, footwork, power moves en freezes. Een uitdagende workshops voor alle niveaus!

Dus ben jij:

  • Een danser met een beperking
  • 16 jaar of ouder

Meld je dan vandaag nog aan voor de gratis Talentendag in Utrecht. Tijdens de talentendag bieden we je de mogelijkheid om lekker te dansen en ook de kans om gescout te worden, voor inclusiedansprojecten die dit najaar gaan plaatsvinden. Voor het inclusiedansfestival DanceAble #3 is Holland Dance Festival op zoek naar talentvolle dansers met een beperking.

Locatie
Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK)
Domplein, JC Utrecht
Let op: parkeren op deze locatie is lastig, kiss & ride is wel mogelijk

Heb je wensen rondom toegankelijkheid? Daar houden we graag rekening mee. Neem daarvoor contact op met Ariane Aris via ariane@holland-dance.com.

Over DanceAble #3

Over DanceAble #3

Platform voor doen, maken en tonen van inclusiedans

Als er één tak van ‘sport’ is die wordt geassocieerd met een motorisch perfect functionerend lichaam, is het wel dans. Om deze blik te bevragen, organiseert Holland Dance Festival op vrijdag 29 en zaterdag 30 november 2019 voor de derde keer DanceAble in Den Haag. Dit tweedaagse evenement geeft inclusiedans een gezicht, biedt ontwikkelingskansen voor dansers met of zonder een beperking, toont voorstellingen en deelt kennis. Dit is nodig omdat er in Nederland nog te weinig initiatieven op het gebied van inclusiedans bestaan.

Holland Dance Festival staat voor dans voor iedereen, vanuit het geloof in een inclusieve samenleving. Met DanceAble #3 wil de organisatie inclusiedans in Nederland stevig op de kaart zetten, drempels verlagen en vooroordelen wegnemen. Met een openingsvoorstelling inclusief wereldpremières, een internationaal symposium en een Open Stage brengt Holland Dance Festival de kracht van inclusiedans overtuigend voor het voetlicht.