fbpx
A/ZDatumLocatie

Dans mee tijdens het Holland Dance Festival 2018!

Eind januari is het weer zover. Dan vindt de zestiende editie van het Holland Dance Festival plaats, waar u weer drie weken lang kan genieten van de beste internationale dans. Maar wist u al dat u ook zelf mee kan dansen? Tijdens het festival wordt namelijk een groot aantal workshops georganiseerd. Dans is voor iedereen en er is dus ook voor elk wat wils: beginner of gevorderd, jong of oud, met of zonder beperking. Hieronder vindt u een overzicht van de workshops die plaatsvinden. Danst u mee?

Dansen voor beginners

HNDRD / Min Hee Bervoets | Min-Hee Bervoets

Tijdens de workshop van HNDRD / Min Hee Bervoets maak je kennis met de hedendaags-moderne dansstijl van HNDRD. Min Hee Bervoets, Michel Froget en Els Smekens leren je het repertoire van de voorstelling One Limited Space aan. Door deel te nemen aan de workshop maak je daarbij kans om deel te nemen aan de voorstelling op 30 of 31 januari.

Meer informatie >

Monday Movement Class: Meyer-Chaffaud

Tijdens het Holland Dance Festival zijn er speciale festivaledities van de Monday Movement Class in het Korzo theater. In deze workshops krijg je de kans om het bewegingsmateriaal en de choreografie van topchoreografen uit het festival te leren kennen. Maak tijdens deze editie kennis met MEYER-CHAFFAUD.

Meer informatie >

Monday Movement Class: Samir Calixto

Tijdens het Holland Dance Festival zijn er speciale festivaledities van de Monday Movement Class in het Korzo theater. In deze workshops krijg je de kans om het bewegingsmateriaal en de choreografie van topchoreografen uit het festival te leren kennen. Maak tijdens deze editie kennis met Samir Calixto.

Meer informatie >

Dansworkshop op het ijs | Le Patin Libre 

Tijdens de workshop delen de schaatskunstenaars van Le Patin Libre hun unieke choreografische techniek, die ook wel ‘gliding’ genoemd wordt. Onder leiding van alle schaatsers leer je de techniek onder de knie te krijgen en leer je tevens de basis van hedendaags kunstschaatsen. Daarnaast is in de workshop ruimte voor spel en deelname aan een groepschoreografie. De workshop is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde schaatsers.

Meer informatie >

© Hibbard Nash Photography

Dansen voor gevorderden

Masterclass: Martha Graham Company | Denise Vale | leer de Graham Techniek!

Martha Graham, wier leven en carrière bijna de hele twintigste eeuw omvatten, is dé grondlegster van de Amerikaanse moderne dans. Graham was een vrouw die niet alleen bezig was beweging uit te drukken – ze was en propageerde de beweging zelf. Op dinsdag 6 februari verzorgt Denise Vale – Senior Artistic Associate – een workshop Graham Techniek. De workshop Graham Techniek biedt een kijkje in de beroemde fysieke lichaamstaal van Martha Graham. De masterclass geeft inzicht in Graham’s innovaties, het concept ‘contraction and release’ en de beginselen van deze unieke vorm van fysieke expressie.

Meer informatie >

ponydance | Leonie McDonagh | dance performance en komedie

Op zaterdag 10 februari verzorgt Leonie McDonagh van ponydance een workshop dance performance en komedie in het Korzo theater. In de workshop onderzoekt Leonie McDonagh samen met de deelnemers manieren om dans en beweging in te zetten voor komedie. Je gaat samen met McDonagh, aan de hand van dans, op zoek naar ‘the funny’.

Meer informatie >

Olga Vasilieva | hedendaagse techniek en improvisatie

Op zaterdag 10 februari verzorgt Olga Vasilieva een workshop hedendaagse techniek en improvisatie. Tijdens de workshop behandelt Olga Vasilieva verschillende aspecten van moderne dans, waaronder gewicht, ruimte en snelheid. De workshop start met een stevige warming-up, welke meer is dan een aaneenschakeling van losse oefeningen: vanaf het begin van de les wordt er intensief gedanst. In de workshop wordt veel aandacht besteed aan de verbinding tussen verbeelding en beweging, waarmee Vasilieva je door haar choreografie begeleidt zodat je je de choreografie goed eigen kunt maken.

Meer informatie >

Skopje Dance Theater | Risima Risimkin | compositie

Op zaterdag 10 februari verzorgt Risima Risimkin van Skopje Dance Theater een workshop compositie in het Korzo theater. De workshop van Risima Risimkin is een ontdekkingstocht naar de verbinding tussen de stage space en choreografische textuur. In deze workshop staat dan ook het unieke en persoonlijke gebruik van het lichaam in de ruimte centraal.Expressie van gedachten door middel van lichaamstaal en de dynamiek van compositie en creatie zijn daarbij belangrijk. Hoe deze componenten worden verbonden met het alledaagse? Ontdek je mogelijkheden en treedt buiten de gebaande paden!

Meer informatie >

BODYTRAFFIC 

Maak tijdens de workshop op 3 februari kennis met het veelzijdige repertoire van BODYTRAFFIC. De workshop start met een korte warming-up, waarna je onder leiding van de dansers Lindsey Matheis (sinds 2015 werkzaam voor het gezelschap) en Joseph Davis (sinds 2016 werkzaam voor het gezelschap) kennis maakt met het adembenemende hedendaagse repertoire van het gezelschap. Tot slot vindt er nog een Q&A sessie plaats, waarbij je de dansers het hemd van het lijf kunt vragen.

Meer informatie >

Malandain Ballet Biarritz | Françoise Dubuc

Klassiek ballet met een eigentijdse expressie. Zo kan het werk van Thierry Malandain – volgens critici Frankrijks topchoreograaf – omschreven worden. Tijdens het Holland Dance Festival verzorgt Françoise Dubuc, balletmeester van het Malandain Ballet Biarritz, een balletworkshop. De workshop van Françoise Dubuc start met klassieke techniek en oefeningen aan de barre, waarnaar je vervolgens de vloer opgaat. Indien er behoefte is aan spitzenwerk, behoort dit tot de mogelijkheden.

Meer informatie >

Dansen met kinderen

Ouder & Kind: Belle en het Beest | Janine Damen | 3-6 jaar

Op zondag 11 februari verzorgt Holland Dance Festival-docent Janine Damen een workshop Ouder & Kind: Belle & het Beest. Samen genieten van dans en samen dans beleven staat in deze workshop voorop. In verschillende oefeningen en opdrachten gaan ouders samen met hun kind een dansend avontuur aan. Wilt u ook samen met uw kleine danser(es) deelnemen aan deze sprookjesachtige dansworkshop? Meldt u dan nu aan voor deze familieworkshop!

Meer informatie >

Ouder & Kind: Danstheater | Sassan Saghar Yaghmai & Marjan Barlage | vanaf 10 jaar

Op zondag 11 februari verzorgen Sassan Saghar Yaghmai en Marjan Barlage van ID Theatre Company een workshop Danstheater. ID Theatre Company is een theatergezelschap dat gebruik maakt van verschillende disciplines en in haar voorstellingen spel, performance, dans en muziek combineert. Identiteit en actualiteit staan in hun voorstellingen centraal. Tijdens de workshop geven Sassan en Marjan een workshop waarin je kennis maakt met de beginselen van danstheater. Hoe kun je dans en theater combineren? Daarnaast staat het thema identiteit centraal. Hoe beweeg jij? Hoe praat jij? Waar ben je goed in? Wat vind je leuk of spannend?

Meer informatie >

Ouder & Kind: Dansmix break, hiphop en meer | Jakob Witte & Melanie Wirz | vanaf 7 jaar

Tijdens de workshop Dansmix break, hiphop en meer maak je kennis met de werkwijze van de dansers van danscollectief 155. Dit collectief maakt theatervoorstellingen door dans, video en komedie op een unieke wijze te combineren. Jakob Witte en Melanie Wirz van 155 laten je kennismaken met verschillende dansstijlen en laten je voorbij je eigen grenzen kijken (want er is vaak meer mogelijk dan je denkt!).

Meer informatie >

Robot dance | Janine Damen | vanaf 7 jaar

Op zondag 11 februari verzorgt Holland Dance Festival-docent Janine Damen een workshop Robot dance. Tijdens deze workshop gaat Janine samen met de kinderen aan de slag met een mix van dansstijlen geïnspireerd op verschillende robotbewegingen. Dans mee en toon jouw beste robot-moves!

Meer informatie >

© Chris Parkers

Dansen met een beperking

Monday Movement Class: Stopgap Company | Lucy Bennett

Tijdens deze Monday Movement Class nodigt Lucy Bennet dansers met en zonder beperking uit deel te nemen. Je volgt een masterclass over hoe de voorstelling The Enormous Room – die tijdens het Holland Dance Festival te zien is – werd gecreëerd.

Meer informatie >

Samen dansen voor ouders en kinderen met en zonder (fysieke) beperking | Nelse van Heurck

Op zaterdag 10 februari verzorgt Holland Dance Festival-docent Nelse van Heurck een workshop Samen dansen voor ouders en kinderen met en zonder (fysieke) beperking. In deze familieworkshop wordt gekozen voor een inclusieve setting, waarbij iedereen (ongeacht beperking of hulpmiddelen) kan meedansen binnen zijn of haar mogelijkheden. Dansplezier staat bij deze workshop voorop.

Meer informatie >