A/ZDatumLocatie
© Jochem Jurgens

Dansen tegen spierziekten | Scala

SCALA TOURT VANAF 1 DECEMBER TOT EN MET 25 MAART 2018

De ultieme vrijheid om te bewegen, dat is de droom die dansers en mensen met een spierziekte delen.Dagelijks gaan mensen met een spierziekte tot het uiterste, om uit hun lijf te halen wat er in zit. Ze zoeken de kracht en controle om zo zelfstandig mogelijk te leven. Ondanks hun verslapte en zelfs verlamde spieren. Dansers herkennen deze strijd met het eigen lichaam. Om de grenzen op te zoeken van wat je kan.

In 2013 is het initiatief ontstaan tussen het Holland Dance Festival en het Prinses Beatrix Spierfonds om aandacht te vragen en fondsen te werven voor de strijd tegen spierziekten. Jaarlijks openen wij samen het Nederlandse dansseizoen tijdens het dansgala Free To Move in Den Haag. Samen vragen we aandacht en werven we fondsen voor de strijd tegen spierziekten. Dit doen we door Nederland van dans te laten genieten.

Scapino heeft de missie van het Holland Dance Festival en het Prinses Beatrix Spierfonds omarmd. Deze voorstelling staat in het teken van Free To Move. Free To Move is de ultieme vrijheid van bewegen, de droom die dansers en mensen met een spierziekte delen. Dit is een initiatief waarmee wij u niet alleen bewust wil maken, maar u ook vraagt om een bijdrage te leveren aan wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

Scala

Scala is het vervolg op de theaterhit Pearl waarmee Scapino in 2012 en 2014 meer dan 50.000 bezoekers trok. Topdans, schitterende kostuums en virtuoze muziek zijn opnieuw de hoofdingrediënten van het barokspektakel.

In Scala komen de pracht en praal, de decadentie en de sensualiteit van de barok opnieuw tot leven op live muziek. uitgevoerd door Combattimento.