A/ZDatumLocatie

Speciaal voor professionele dansdocenten organiseren Holland Dance Festival en NBDO Dansbelang dit seizoen vier keer een inspirerende en verdiepende Dansimpuls. De eendaagse trainingen bieden dansdocenten dé mogelijkheid om te werken aan didactiek en eigen vaardigheid. Het lesprogramma is interactief en varieert van methodisch-didactische elementen tot zelf aan de slag met dans. Dit seizoen is er aandacht voor de thema’s jazz, modern-floorwork (flying-low based) partnerwerk en dans in het PO (basisonderwijs). Op zondag 21 oktober staat de eerste jazzdans intensive door Esther Nederpelt op het programma in Nijmegen.

Holland Dance Festival en NBDO Dansbelang bieden sinds jaar en dag activiteiten aan op het gebied van deskundigheidsbevordering voor professionele dansdocenten. Tijdens de Zomer Dansimpuls en Winter Dansimpuls kregen we vaak te horen dat dansdocenten ‘meer willen’, binnen de huidige opzet was er slechts beperkte tijd voor een bepaald thema of docent. Afgelopen seizoen hebben de eerste twee Dansimpuls-eendaagsen plaatsgevonden en dat smaakte naar meer. Dit seizoen 2018/2019 kun je deelnemen aan vier Dansimpuls-eendaagsen. Deze verdiepende trainingen worden verspreid over het land aangeboden; elke dag heeft een eigen thema, waardoor je als deelnemer écht de verdieping op kunt zoeken.

Lees meer »

Programma seizoen 2018/2019
Dansimpuls wordt speciaal voor dansdocenten ontwikkeld en georganiseerd, daarom zoeken we dit seizoen de studio’s van een aantal deelnemende dansdocenten op. Vier verschillende dansschoolhouders zijn dit seizoen ‘host’ van een van de trainingsdagen.

Laat je inspireren door de verschillende Dansimpuls-eendaagsen en neem alle nieuwe of opgefriste kennis mee in jouw eigen beroepspraktijk!

De eerste Dansimpuls-eendaagse: jazzdans door Esther Nederpelt
Wil jij als dansdocent een vernieuwende kijk op jouw jazzdanslessen ontwikkelen? Tijdens de eerste intensive door Esther Nederpelt op 21 oktober laat je je als deelnemer inspireren door de jazzdansgeschiedenis en zet je die inspiratie om naar het hier en nu. De dag bestaat uit drie verschillende sessies:

De drie sessies worden op een zeer praktische wijze vormgegeven zodat jij als dansdocent de toepassing op de werkvloer direct kunt ervaren en kunt meenemen naar jouw lespraktijk. Een interactieve dag vol methodisch-didactische elementen en eigen vaardigheid. En de perfecte kans om jouw collega-jazzdansdocenten te ontmoeten.

Lees meer »