fbpx
A/ZDatumLocatie

Onze YouTube video’s zijn ruim 24.000 keer bekeken sinds de lancering eind maart

Door de nieuwe stappen die het kabinet aangaande de coronamaatregelen bekend heeft gemaakt, ontstaat er voor ons, de culturele instellingen en theaters, de komende maanden weer wat meer ruimte. Vanaf september zal het Holland Dance Festival haar programmering presenteren, ook al zal dat vooralsnog op beperkte schaal zijn qua aantallen dansers en bezoekers. Ondertussen hebben wij natuurlijk niet stilgezeten.

GeRAAKt! voor scholen

Nadat wij in februari de zeventiende editie van het Holland Dance Festival afrondden, stonden meer dan 5000 jongens en meisjes uit Den Haag en omstreken klaar om in maart te starten met ons succesvolle dans- en voetbalproject GeRAAKt!. Helaas gooide de corona-uitbraak roet in het eten en moesten alle dans- en voetbalactiviteiten op school, in het theater en in het voetbalstadion worden gestaakt.

Inmiddels zijn de scholen weer open en om de leerkrachten, het personeel van de buitenschoolse opvang én de kinderen nieuwe inspiratie te bieden en hen alsnog met geRAAKt! kennis te laten maken, hebben wij twee lesvideo’s ontwikkeld waarin dans en voetbal afwisselend aan bod komen, met een warming-up, dansles, voetballes en een cooling down, begeleid door de professionele dansdocenten van Holland Dance Festival en voetbaltrainers van ADO Den Haag. Bekijk hier de trailer van de lesvideo’s.

GeRAAKt! online lessen

GeRAAKt! online lessen

“Met GeRAAKt! willen we vanuit Holland Dance Festival bijdragen aan de ontwikkeling van jonge kinderen op het gebied van beweging, coördinatie, gezondheid, fitheid en openheid naar het onbekende. Of je nu nog nooit gedanst hebt, of nog nooit een voetbal hebt weggetrapt – via dit project kom je in aanraking met allerlei nieuwe manieren om je lichaam en brein aan het werk te zetten.” – Samuel Wuersten

Good [old] Times online dansen

Al vele jaren organiseren wij onder de noemer Good [old] Times danslessen speciaal voor 55+ers. De motivatie en het plezier dat wij bij onze deelnemers zien, gunnen wij – zeker in deze tijd – iedereen. Daarom hebben wij besloten een aantal volledige lessen online te zetten. Een klein beetje dansruimte en een computer/laptop/iPad om de les op af te spelen, meer was er niet voor nodig. De eerste zomerlessen van Good [old] Times worden nu ook opgenomen zodat voor wie nog (net) geen 55 is, zijn deze lessen een aangenaam en dansant alternatief voor de zomer. Alle lessen zijn te vinden via ons YouTube kanaal.

Teacher Training Course

In samenwerking met Stopgap Dance Company organiseren wij altijd een jaarlijkse Teacher Training Course. In deze cursus leren dansdocenten meer over inclusief lesgeven. Helaas was ook deze cursus door het coronavirus gecanceld.

Maar de vraag over inclusie blijft onder dansdocenten ook in deze tijd leven. Want hoe creëer je een inclusieve online lesomgeving? Welke tools kun je gebruiken om iedereen bij je online lessen te betrekken? Ondersteund door het Europe Beyond Access project hebben wij besloten op deze vragen in te gaan middels een gratis online cursus aan te bieden via ons YouTube kanaal. De eerste videolessen vind je hier.

Videolessen
Teacher Training Course

Samen op weg naar een inclusieve podiumkunstensector

Zeker in deze roerige tijden voelen wij als Holland Dance Festival de urgentie om de doelen die wij vorig jaar stelden in de op ons initiatief tot stand gekomen Agenda Inclusieve Podiumkunsten niet uit het oog te verliezen. Daarom organiseerden wij in samenwerking met Misiconi Dance Company en het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) een webinar over de toegevoegde waarde van inclusieve producties voor de huidige theaterprogrammering en inclusie binnen kunsteducatie. Onder leiding van Kim Coppes gingen Joop Oonk (Stichting Misiconi), Carlijn Sonneveldt (Nieuwe Luxor), Yolanda van der Heijden (Holland Dance Festival) en Jacqueline van Kuilenburg (Stichting Misiconi & Salami Stinkt) met elkaar in gesprek over deze onderwerpen. De video is hier terug te kijken.