fbpx
A/ZDatumLocatie

Tijdens de finale van RIDCC, Rotterdam International Duet Choreography Competition, is de winnaar bekendgemaakt van de grootste dansprijs. Erika Maria Silgoner heeft samen met haar dansers Giovanni Leone & Gloria Ferrari de XL Production award gewonnen bestaande uit een productiebudget ter waarde van €100.000,-.

Winnaars derde editie RIDCC
Erika Maria Silgoner heeft met het stuk Synthetic Love de XL Production Award gewonnen, een coproductie tussen RIDCC en Scapino Ballet Rotterdam, mogelijk gemaakt door Stichting Droom en Daad en Scapino Ballet Rotterdam. Deze prijs stelt de winnende choreograaf in staat om een complete onafhankelijke productie te creëren ter waarde van €100.000 euro en gaat op tournee door Nederland.

De jury over het winnende dansstuk:
“The jury was impressed by the theatricality, the authentic and innovative quality, the breathtaking partnering and the virtuoso components of this piece. The choreographer’s physical signature has a striking presence”

Stimulans creatie nieuw werk
Zeven gezelschappen die partner zijn van RIDCC geven de volgende choreografen de kans om zichzelf verder te ontwikkelen.

  • La Bohème van David Gross & Matteo Santoro werd gekozen door Conny Janssen Danst en MAAS Theater en Dans.
  • Fifty-one/Fourty-nine van Emma Evelein & Remy Tilburg werd gekozen door Nederlands Dans Theater.
  • Event Horizon van Maciej Kuźmiński werd gekozen door Codarts Rotterdam.
  • Synthetic Love van Erika Maria Silgoner werd gekozen door Skånes dansteater.
  • Dodi van Sophia Nappi werd gekozen door Introdans.
  • Darling we’re nowhere but here van Lea Ved werd gekozen door Club Guy & Roni.

Jury
De jury van RIDCC 2021 bestond uit voorzitter Samuel Wuersten (Holland Dance Festival), Lloyd Marengo (Lloyds Company), Stella van Leeuwen (Lowlands Festival), Marne van Opstal (choreograaf, artiest en danser) en Mira Helenius Martinsson (Skånes Dansteater).

RIDCC
RIDCC biedt choreografen diverse mooie kansen en mogelijkheden om op een professionele manier het dansveld te betreden. RIDCC ambieert de best mogelijke springplank te zijn voor choreografisch talent. De competitie met een unieke verzameling choreografen in alle denkbare dansstijlen is het belangrijkste onderdeel van het festival. De prijzen bieden unieke zichtbaarheid, een netwerk en de kennis van een productieproces binnen een gezelschap. Hiermee biedt RIDCC de mogelijkheid om onder begeleiding een partner van een gerenommeerd dansgezelschap of instelling op professionele wijze intrede te maken in het dansveld.

Het Holland Dance Festival is partner van het RIDCC.