fbpx
A/ZDatumLocatie

Met een kick-off op de Gerth van Wijkschool in Den Haag starten Holland Dance Festival en ADO Den Haag in de Maatschappij op maandag 23 april 2018 met een gezamenlijk en uniek educatieprogramma voor groep vier t/m acht van het primair onderwijs, waarin dans én voetbal centraal staan en gezondheid en talentontwikkeling belangrijke thema’s zijn.

Uniek educatieproject brengt voetbal en dans samen

Dans en voetbal hebben meer met elkaar gemeen dan je op het eerste gezicht zou denken. Tijdens de geRAAKt!-weken ontdekken leerlingen de overeenkomsten en komen zij spelenderwijs in aanraking met de waardevolle elementen die dans en voetbal bevatten voor hun ontwikkeling. Bewegen en gezond leven bijvoorbeeld, maar ook samenwerken, zelfvertrouwen opbouwen en jezelf presenteren.

Gezondheid, sport én cultuur

Onder begeleiding van dansprofessionals van Holland Dance Festival en voetbalprofs van ADO gaan kinderen dit creatieve avontuur aan. geRAAKt! brengt hen in beweging, laat hen kennismaken met sport en cultuur en leert ze om hun eigen talenten ontdekken. Daarnaast wordt ook ruimschoots aandacht besteed aan onderwerpen als gezonde voeding, een gezonde leefstijl, hygiëne en aan fysiek-motorische, mentale en sociale aspecten, alsook aan maatschappelijke thema’s als pesten, respect voor een ander hebben, jezelf doelen én grenzen stellen, et cetera.

Kick-off door profvoetballer Danny Bakker

De Haagse profvoetballer Danny Bakker (o.v.b.) trapt de kick-off van de eerste geRAAKt!-week af door symbolisch de geRAAKt!-vlag te overhandigen en het startsein te geven voor de diverse dans- en voetbalactiviteiten die bij de Gerth van Wijkschool die week op het programma staan. Ruim 10.000 kinderen zullen in de komende vier jaar met het project kennismaken tijdens de jaarlijkse geRAAKt!-schoolweken, die een afwisselend en gecombineerd voetbal-en-dans-programma bieden voor de groepen vier tot en met acht (8 t/m 12 jaar), met steeds een andere insteek en invulling per leeftijdsgroep. De activiteiten hebben betrekking op zowel praktijk als theorie en vinden plaats op school maar ook in het theater én bij de thuisbasis van ADO Den Haag, het Cars Jeans Stadion.

geRAAKt! is een initiatief van Holland Dance Festival en ADO Den Haag in de Maatschappij en is vormgegeven in overleg met de Haagse aanpak gezond gewicht, Lekker Fit, Gezonde school en de GGD.

Heeft u interesse in geRAAKt! voor uw basisschool? mail dan naar Eva@holland-dance.com