A/ZDatumLocatie

Op uitnodiging van Holland Dance Festival en het Prinses Beatrix Spierfonds brengt Scapino Ballet Rotterdam dit najaar Free To Move op tournee. Na vijf succesvolle edities van het benefietgala in Den Haag, draagt Scapino Ballet Rotterdam de belangrijke boodschap ‘dans in de strijd tegen spierziekten’ verder uit naar het Nederlandse publiek tijdens de landelijke tournee van Scala.

Samuel Wuersten – algemeen en artistiek directeur Holland Dance Festival – en Jan-Ite de Ruijter – directeur van Prinses Beatrix Spierfonds – waren na vijf succesvolle edities van het benefietgala Free To Move in Den Haag klaar voor een volgende stap. Hiervoor benaderden zij Scapino Ballet Rotterdam met het idee om via een landelijke tournee aandacht te vragen voor de missie van Free To Move: dans in de strijd tegen spierziekten.
Ed Wubbe (artistiek directeur Scapino Ballet Rotterdam) en Erik Pals (algemeen directeur Scapino Ballet Rotterdam) omarmden het idee direct en stelden daarbij voor om Free To Move op tournee te koppelen aan hun grootste reizende productie van aankomend seizoen: Scala.

Scala is op tournee vanaf 1 december tot en met 25 maart 2018 langs ruim 40 theaters door heel Nederland. Bij elke voorstelling vraagt Scapino Ballet Rotterdam aandacht voor de missie en doelstellingen van het Prinses Beatrix Spierfonds en vragen zij het publiek expliciet het fonds daadkrachtig te ondersteunen. Holland Dance Festival en Prinses Beatrix Spierfonds zijn verheugd dat Scapino Ballet Rotterdam met deze aankomende tournee veel mensen weet te bereiken en zo bijdraagt aan het realiseren van wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

Over Scala | Scapino Ballet Rotterdam 
Scala is theatrale dans op hoog niveau en het spannende vervolg op de baroksensatie Pearl, waarmee de Scapinodansers vele harten wisten te veroveren. Met Scala, op live uitgevoerde, virtuoze barokmuziek, creëert choreograaf Ed Wubbe een dansdrama in de extravagante sfeer van de barok. Scala gaat over romantiek, pracht en praal, verleiding en decadentie en roept beelden op van films als Dangerous Liaisons. Achter alle uiterlijke schoonheid doemt een duistere wereld op met intriges en verval. De tien musici van Combattimento, aangevuld met twee operazangers, laten de dansers schitteren op aria’s en vioolconcerten van o.a. Vivaldi en Händel. Samen met de imposante kostuums krijgt Scala een operateske enscenering waarin alles draait om menselijk drama.

Over Free To Move
Sinds 2013 opent Holland Dance Festival samen met het Prinses Beatrix Spierfonds jaarlijks het Nederlandse dansseizoen met het dansgala Free To Move in Den Haag. Tijdens deze avondvullende voorstelling in het Zuiderstrandtheater in Den Haag zijn nagenoeg alle grote dansgezelschappen van ons land te zien nog vóórdat ze in het theater staan. De inzet van alle dansers is geheel belangeloos. Van ieder verkocht kaartje van 35 euro gaat 33 euro direct naar het Prinses Beatrix Spierfonds ten bate van wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.