fbpx
A/ZDatumLocatie

Veertig jaar bij Introdans: van danser naar artistiek directeur. Roel Voorintholt vierde zijn veertigjarig jubileum bij het Arnhemse dansgezelschap op woensdag 12 april in Musis Arnhem met een uniek en feestelijk verrassingsgala.

In dit speciale gala-programma werd een reis gemaakt langs de carrière van Roel Voorintholt en werden fragmenten van zijn favoriete balletten gedanst, onder andere van Lucinda Childs, Sidi Larbi Cherkaoui, Hans van Manen, Jiří Kylián, Ton Wiggers en Andonis Foniadakis.

Uit handen van burgemeester Marcouch ontving Roel Voorintholt tijdens dit jubileumprogramma een Koninklijke Onderscheiding. In aanwezigheid van de beschermvrouwe van Introdans Prinses Margriet werd hij bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn jarenlange bijdrage aan de dans.

Burgemeester Marcouch zei in zijn speech: “Je hele leven in de dans en toch met beide benen op de grond blijven, dat is ware virtuositeit. Daarmee heb je in de hele wereld indruk gemaakt. Maar het meest toch wel hier in Arnhem.”