A/ZDatumLocatie

Good (old) Times genomineerd voor Haagse C

CultuurSchakel bestaat 5 jaar en wie jarig is, trakteert! CultuurSchakel roept daarom een nieuwe prijs in het leven: de Haagse C, de prijs voor Cultuurparticipatie in Den Haag. Haagse projecten en initiatieven, die mooi werk verrichten en daarmee een bijdrage leveren aan de stad, verdienen immers extra erkenning. Ook Good [old] Times van Holland Dance Festival is genomineerd voor deze prijs!

Thema 2018: Kunst Verbindt
Dit jaar is het thema van de Haagse C ‘Kunst Verbindt’. Daarom was CultuurSchakel op zoek naar Haagse projecten die door middel van kunst en cultuur op een bijzondere manier een verbinding hebben gelegd tussen burgers, buren, de wijk of organisaties. Burgers dienen hierbij op een actieve manier deel te hebben genomen aan kunst en cultuur.

Voor wie?
De Haagse C is een cultuurparticipatieprijs die zal worden uitgereikt in twee categorieën, met elk één winnaar:

  • Initiatieven die volledig zijn uitgevoerd door vrijetijdskunstenaars (amateurs)
  • Initiatieven die zijn uitgevoerd door een combinatie van vrijetijdskunstenaars (amateurs) en professionals

Genomineerden
In totaal zijn zes inzendingen genomineerden gekozen door een vakkundige jury, waaronder Good [old] Times! Holland Dance Festival organiseert sinds 2015 danscursussen voor 55-plussers onder de noemer Good [old] Times. Tijdens de lessen leren de deelnemers de basis van de moderne dans, onder leiding van professionele Holland Dance Festival-docenten. De workshops staan in het teken van samen dansen en creëren, met plezier als grootste drive. Deelnemers kunnen kiezen uit een basis- of gevorderden cursus. De lessen worden gegeven in de Cultuurankers De Nieuwe Regentes, Theater Dakota en het Diamanttheater. De Good [old] Times-cursus mondde in 2016 uiteindelijk uit in de voorstelling Good [old] Times, My Tasteful Life, gemaakt door choreografenduo Isabelle Chaffaud en Jérôme Meyer. Aan hen werd gevraagd een voorstelling te maken voor een groep 55+ dansers. De voorstelling scoorde meteen al hoge ogen, zo zeer zelfs dat de dansers in de zomer van 2017 werden uitgenodigd voor een optreden op het Elixir Festival in het prestigieuze Sadler’s Wells Theatre in Londen. Voor de afgelopen editie van het Holland Dance Festival (2018) vroeg het festival Monique Masselink van PRA Muziektheater om een nieuwe creatie te maken. De voorstelling, met de titel Good [old] Times, Into my arms, was maar liefst drie maal te zien in een nagenoeg uitverkocht Theater aan het Spui. In maart en april ging de festivalhit tweemaal in reprise in de Cultuurankers Theater De Nieuwe Regentes en Theater Dakota, waar het ooit allemaal met een cursus begon.

Stemmen
In de eerste twee weken van juni worden de genomineerden en hun filmpjes aangekondigd en kan er volop gestemd worden op social media. In beide categorieën geldt uiteraard: degene met de meeste stemmen wint de Haagse C! Houd deze pagina in de gaten, en stem!

Uitreiking
De uitreiking van de Haagse C 2018 zal plaatsvinden op vrijdag 29 juni (na 15.30) op een mooie locatie in Den Haag. De exacte tijd en locatie worden later bekend gemaakt. De winnaars van beide categorieën winnen flink wat promotie, erkenning én niet te vergeten: een geldbedrag, vrij te besteden door de organisatie. Deze middag wordt daarnaast extra feestelijk door de afsluiting van de iktoon-maand.