fbpx
A/ZDatumLocatie

Op de Internationale Dag van de Vrede vond maandagavond 21 september de première plaats van de educatievoorstelling Grenzeloos door De Dutch Don’t Dance Division (DeDDDD) i.s.m. Holland Dance. Speciaal voor het Just Peace Festival stelde het Vredespaleis haar tuin beschikbaar aan deze actuele voorstelling. “De voorstelling is bedoeld om reacties uit te lokken en dat doet het ook zeker”, aldus Thom Stuart artistiek leider van DeDDDD.

Tijdens de voorstelling Grenzeloos komt de actuele problematiek aan bod rondom het thema ‘Vrede en Recht’. Grenzeloos probeert dicht bij de belevingswereld van jongeren te komen en thema’s zoals vluchtelingen, vrijheid van meningsuiting en discriminatie begrijpelijk te maken met de taal van dans.

Grenzeloos toert langs scholen als educatief project

De komende maanden gaat de voorstelling langs vele basis- en middelbare scholen waarnaast de voorstelling leerlingen aan de slag gaan in interactieve workshops. Grenzeloos is opgebouwd uit de elementen zien, ervaren en erover praten. “Een beproefde methode”, aldus Martine van Dijk, coördinator educatie en amateurkunst van Holland Dance. “We starten ’s ochtends met de dansvoorstelling waarin de cast van jonge dansers in korte dansscènes de verschillende thema’s verbeelden. Dit vormt de basis voor de interactieve workshop. Hierin gaan de leerlingen aan de slag met vertrouwensoefeningen en dansbewegingen en denken ze spelenderwijs na over het thema. De voorstelling wordt afgesloten met een kringgesprek tussen docenten van Holland Dance, de dansers en de leerlingen.” Het is voor basis- en middelbare scholen nog mogelijk om deze educatievoorstelling te boeken via Holland Dance. Neem daarvoor contact op met Judith van Hemert via 070 361 61 42 of judith@holland-dance.com.

Over Holland Dance en De Dutch Don’t Dance Division

De Dutch Don’t Dance Division en Holland Dance nemen ieder jaar een maatschappelijk thema als aanleiding voor een educatieproject. Dit najaar is dat ‘Vrede en Recht’ met de centrale vraag Waar ligt voor jou de grens? De voorstelling die daar deel van uit maakt is een aaneenschakeling van scènes uit de directe belevingswereld van de kinderen en jongeren zelf, maar ook de actuele zaken die zich in onze wereld afspelen en die ze misschien alleen van het (jeugd)journaal kennen.