A/ZDatumLocatie

Het Nationale Ballet danst in de strijd tegen spierziekten

In december danst Het Nationale Ballet, in samenwerking met het Prinses Beatrix Spierfonds en Holland Dance Festival, in de strijd tegen spierziekten. Tijdens de voorstellingsreeks van Cinderella wordt rondom elke voorstelling aandacht gevraagd voor de missie en doelstellingen van het Prinses Beatrix Spierfonds en wordt het publiek expliciet gevraagd het Prinses Beatrix Spierfonds daadkrachtig te ondersteunen en zo bij te dragen aan het realiseren van wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

Cinderella gaat donderdag 13 december in première voor een reeks van 17 voorstellingen in Nationale Opera & Ballet te Amsterdam. Ter promotie van de actie is een bijzondere video opgenomen met het 5–jarige meisje Freya die leidt aan een zeldzame spierziekte. Ze heeft één grote droom; ballerina worden. Ze mocht een dagje op bezoek bij Het Nationale Ballet. Bekijk de video hier.

Free To Move: dans in de strijd tegen spierziekten
Ultieme bewegingsvrijheid is de droom van elke danser, en van elke spierziektepatiënt. Sinds 2013 organiseert Holland Dance Festival samen met het Prinses Beatrix Spierfonds jaarlijks het dansgala Free To Move in Den Haag. Vrijwel de volledige opbrengst van de kaartverkoop gaat direct naar het Prinses Beatrix Spierfonds ten bate van wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. Sinds vorig jaar is daar de actie Free to Move op tournee aan toegevoegd. Dansgezelschap Scapino Ballet Rotterdam haalde toen 25.000 euro aan donaties binnen tijdens de tournee van de productie Scala. Het Nationale Ballet neemt dit jaar het stokje over.

Cinderella: Het Nationale Ballet
Met de familievoorstelling Cinderella, die in 2012 bij Het Nationale Ballet zijn wereldpremière beleefde, won choreograaf Christopher Wheeldon de prestigieuze Prix Benois de la Danse, de ‘Oscar van de dans’. Wheeldon nam het verhaal van Assepoester als uitgangspunt voor een eigentijds, filmisch balletspektakel. Samen met een team van internationale kunstenaars heeft hij het bekende sprookje een heel nieuwe ‘look’ gegeven. Cinderella is een belevenis, vol humor, virtuoze dans en met een fikse dosis magie