A/ZDatumLocatie

Hoge opbrengst in strijd tegen spierziekten

Tijdens de voorstellingsreeks van Cinderella in de maand december en op 1 januari werd door de dansers van Het Nationale Ballet aandacht gevraagd voor de missie en doelstellingen van het Prinses Beatrix Spierfonds en werd het publiek expliciet gevraagd het Prinses Beatrix Spierfonds te ondersteunen. De oproep heeft een geldbedrag opgeleverd van ruim € 21.000.

“Zo op het eerste oog lijkt er geen groter contrast mogelijk tussen ‘dans’ en ‘spierziekte’”, vertelt Floor Bökkerink, communicatieadviseur bij het Prinses Beatrix Spierfonds. “Maar toch is er één duidelijke overeenkomst: doorzettingsvermogen! Dansers trainen elke dag intensief om hun spieren in topconditie te houden, terwijl mensen met een spierziekte elke dag het uiterste van hun lichaam vragen.”

“Met onze samenwerking met Holland Dance Festival en Het Nationale Ballet willen we laten zien dat bewegen niet vanzelfsprekend is. Daarom hebben we de bezoekers van Cinderella gevraagd een donatie te doen voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. En met succes! We zijn blij met deze mooie opbrengst en aandacht voor onze boodschap!”

Ter promotie van de samenwerking werd een bijzondere video opgenomen met het 5–jarige meisje Freya die een zeldzame spierziekte heeft. Ze heeft één grote droom; ballerina worden. Ze mocht een dagje op bezoek bij Het Nationale Ballet. Bekijk de video hier.

Free To Move: dans in de strijd tegen spierziekten
Ultieme bewegingsvrijheid is de droom van elke danser, en van elke spierziektepatiënt. Sinds 2013 organiseert Holland Dance Festival samen met het Prinses Beatrix Spierfonds jaarlijks het dansgala Free To Move in Den Haag. Vrijwel de volledige opbrengst van de kaartverkoop gaat direct naar het Prinses Beatrix Spierfonds ten bate van wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. Sinds vorig jaar is daar de actie Free To Move op tournee aan toegevoegd. Dansgezelschap Scapino Ballet Rotterdam haalde toen 25.000 euro aan donaties binnen tijdens de tournee van de productie Scala. Het Nationale Ballet nam dit jaar het stokje over.