fbpx
A/ZDatumLocatie

Holland Dance Festival 2022: virtuoos, verrassend en verbindend.

De enige internationale dansbiënnale van Nederland

Na ruim een jaar zonder, snakt iedereen naar live voorstellingen in theaters. Dit jaar is het nog beperkt, maar begin volgend jaar is Holland Dance Festival de stip aan de culturele horizon. Van 2 tot en met 19 februari 2022 staat Nederland in het teken van de internationale dans. Gedurende drie weken opent Holland Dance Festival voor de achttiende keer een venster op de wereld in Den Haag, Amsterdam, Delft en Rotterdam.

Holland Dance Festival laat het universele karakter en de enorme rijkdom en veelzijdigheid van de dans zien. Het festival streeft altijd naar vernieuwing zonder de geschiedenis van de dans te vergeten. Dansiconen zetten we in de spotlights en toonaangevende choreografieën hebben een plek in het festival. Uiteraard kan de danskunst niet zonder ‘nieuw bloed’ en geeft het festival ook een podium aan nieuwe dansers en choreografen. Naast alle internationale dansvoorstellingen zet Holland Dance Festival zich in voor de maatschappij. Dans is namelijk voor iedereen: voor professionals en amateurs, voor mensen mét en zónder beperking en voor ouderen en jongeren.

Over Holland Dance Festival

Holland Dance Festival haalt van over de hele wereld dans naar Nederland. Al meer dan dertig jaar lang! Het festival presenteert gezelschappen en danskunstenaars die anders niet te zien zijn in Nederland. In een steeds weer buitengewoon veelzijdig programma krijgt het publiek de kans om de top van de internationale dans van dichtbij te bewonderen.

Holland Dance Festival is een festival om je bij thuis te voelen: voor iedereen is er iets nieuws te ontdekken of juist te herkennen. Het programma wordt verrijkt met (hotel)arrangementen, een DanceAble symposium en workshops voor dansliefhebbers van alle niveaus. Dat maakt een bezoek aan de danshoofdstad van Nederland – Den Haag – in de wintermaanden onvergetelijk.

HOLLAND DANCE FESTIVAL 2022 – 3 tot 19 februari