fbpx
A/ZDatumLocatie

Holland Dance Festival wint nieuwe cultuurprijs 'De Haagse C' met het dansproject Good old Times

Op vrijdagmiddag 29 juni 2018 heeft Holland Dance Festival de nieuwe cultuurprijs De Haagse C in ontvangst mogen nemen. Tijdens de viering van het 5-jarige bestaan van CultuurSchakel in Den Haag werd het dansproject Good [old] Times bekroond met De Haagse C, die aan de deelnemers van het dansproject werd overhandigd.

Met De Haagse C ontvangt Holland Dance Festival een geldbedrag van €500,-. Dit bedrag wordt volledig beschikbaar gesteld aan (toekomstige) deelnemers, die de lesbijdrage niet kunnen dragen. Holland Dance Festival is ervan overtuigd dat dans voor iedereen is én iedereen zou moeten kunnen dansen.

Over het dansproject Good [old] Times

Good [old] Times is een dansproject voor vitale 55-plussers, georganiseerd door Holland Dance Festival in samenwerking met de Haagse Cultuurankers. Drie jaar geleden begon het dansproject als opmaat voor een dansproductie die in première ging tijdens het Holland Dance Festival 2016. Sindsdien is Good [old] Times uitgegroeid tot een volwaardige lessenreeks die gedurende het seizoen in drie cultuurankers kan worden gevolgd, te weten: Diamant Theater, De Nieuwe Regentes en Theater Dakota.

Deelnemers van Good [old] Times volgen lessen in moderne dans en werken tegelijkertijd aan hun gezondheid. Tevens is het sociale aspect zeer groot en de ‘fun-factor’ is ontzettend belangrijk. Zoals een deelnemer zegt: “Ik heb mij opgegeven omdat ik van dansen houd. Ik word daar heel blij en vrolijk van. Het houd me fit, ik blijf lekker in beweging”.

Na het positieve resultaat van de eerste professionele 55+-productie in 2016, die zelfs het toneel van Sadler’s Wells in Londen haalde, is de tweede seniorendansproductie inmiddels een feit. Meer dan 50 senioren in de leeftijd van 55 tot 82 jaar deden auditie. “Een onvergetelijke ervaring”, aldus één van de dansers. Na de première van deze productie en de uitverkochte voorstellingen tijdens het Holland Dance Festival 2018, ging de voorstelling in reprise en werd deze gepresenteerd in de Cultuurankers De Nieuwe Regentes en Theater Dakota.

Good [old] Times | Zomerlessen

Deze zomer organiseert Holland Dance Festival de Good [old] Times Zomerlessen. De leukste danslessen voor de 55-plusser die deze zomer graag dansend doorbrengt. Onder leiding van verschillende professionele dansdocenten wordt de basis van drie dansstijlen geleerd: klassiek, hiphop en vogue. Bij de lessen staan samen dansen en plezier beleven centraal. Iedereen, met of zonder danservaring, is dan ook van harte welkom. Meer informatie en inschrijven: www.holland-dance.com.

Data:
13 juli, 10:30 – 12:00: Zomerles Klassiek
3 augustus, 10:30 – 12:00: Zomerles Hiphop
24 augustus, 10:30 – 12:00: Zomerles Vogue

Prijzen (per les):
Regulier: 12,50
Ooievaarspas: 6,75