fbpx
A/ZDatumLocatie

Minister Van Engelshoven brengt bezoek aan Talent On The Move

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven heeft naar aanleiding van een gesprek met Samuel Wuersten (college van bestuur Codarts Rotterdam en directeur Holland Dance Festival) persoonlijk kennis genomen van het concept Talent On The Move, een gezamenlijk initiatief van een hogeschool voor de kunsten (Codarts Rotterdam) en een culturele organisatie (Holland Dance Festival). Samuel Wuersten vindt het belangrijk dat de samenwerkingsverbanden die het hoger kunstvakonderwijs en het culturele werkveld aangaan, beter bekend worden.

Talent On The Move is sinds 2010 een jaarlijks terugkerende dansproductie die door heel Nederland reist. In ca. 30 voorstellingen laat een internationale groep van Codarts toptalenten een gevarieerd programma van 6 tot 8 verschillende choreografieën zien. De stukken zijn deels bestaande werken en deels speciaal voor Codarts gecreëerde stukken. “Het concept snijdt van meerdere kanten hout”, aldus initiatiefnemer Samuel Wuersten. “Het afwisselende programma is een bruggenbouwer naar het publiek in het hele land. Enerzijds biedt het de deelnemende jonge danser veel waardevolle toneelervaring. Anderzijds biedt het choreografen de kans nieuw werk te creëren en dit tevens breed zichtbaar te maken. Maar boven alles is Talent On The Move een aanstekelijke show op hoog niveau.”

Bij een voorstellingsbezoek van Talent On The Move op 26 januari 2019 in Theater Ludens in Voorburg en tijdens gesprekken met de dansers van Codarts kreeg Minister Van  Engelshoven een persoonlijke indruk van de impact en de kracht van dit bijzondere samenwerkingsproject.

De toptalenten van Codarts zijn op 23 januari in Houten gestart met de Talent On The Move-tournee van dit jaar. Die eindigt, na in totaal 29 voorstellingen, op 17 mei in Brielle. Bekijk hier alle speeldata.