fbpx
A/ZDatumLocatie

In Rotterdam komt het eerste Danshuis van Nederland, het nieuwste grote project van Stichting Droom & Daad. Het danshuis brengt alle dansstijlen onder het dak, van klassiek tot hip hop, waar professionals en amateurs van alle leeftijden terecht kunnen.

Er is dringende behoefte aan geschikte studio’s voor zowel professionele als amateurgezelschappen in Rotterdam. De stad alleen al telt 168 dansscholen- en locaties voor modern en klassiek, voor salsa en streetdance. Het Danshuis verwelkomt dansinitiatieven uit de wijk en de wereld. Dansstudio’s, een expositieruimte, een danssalon en een openlucht amfitheater op het dak complementeren het geheel.

Dans is één van de kunstvormen waar je weinig voor nodig hebt; een goede vloer en muziek volstaan. Echter, veel plekken voldoen niet aan de minimale eisen voor goede en toegankelijke huisvesting. In het Danshuis zijn straks alle dansgezelschappen, klein of groot, professioneel of amateur welkom om gebruik te maken van de faciliteiten. Gevestigde namen en jonge makers kunnen hier (samen)werken en publiek kan op toegankelijke wijze repetities en voorstellingen bijwonen.

Samuel Wuersten, mede-initiator van het Danshuis en artistiek algemeen directeur Holland Dance Festival: “Dans is vluchtig. Des te belangrijker is het dat met Het Danshuis een bruisende plek ontstaat, waar alles en iedereen voortdurend in beweging is; jong en oud, alle dansstijlen met een door elkaar. Je voelt straks de energie stromen en kunt hier niet stilzitten!”

Lees hier meer over het Danshuis