fbpx
A/ZDatumLocatie

Open Call: Inclusieve dansmakers gezocht

Holland Dance Festival staat voor dans voor iedereen, vanuit het geloof in een inclusieve samenleving. Als er één tak van ‘sport’ is die wordt geassocieerd met een motorisch perfect functionerend lichaam, is het wel dans. Om deze blik te bevragen, organiseert Holland Dance Festival in november voor de derde keer DanceAble in Den Haag. Dit tweedaagse evenement geeft inclusiedans een gezicht, biedt ontwikkelingskansen voor dansers met of zonder een beperking, toont voorstellingen en deelt kennis. Dit is nodig omdat er in Nederland nog te weinig initiatieven op het gebied van inclusiedans bestaan.

Voor het programmaonderdeel Open Stage zoekt Holland Dance Festival:

Inclusieve dansmakers

Met de Open Stage biedt Holland Dance Festival een podium aan zowel gevestigde als nieuwe inclusieve dansmakers, om de huidige ontwikkelingen op het gebied van de inclusiedans in Nederland zichtbaar te maken. Aanmelden kan tot 1 juni 2019 via www.holland-dance.com/open-stage.

Een belangrijk onderdeel tijdens de Open Stage is de ontmoeting met elkaar en het kennis nemen van elkaars initiatieven. Als deelnemende maker heb je de mogelijkheid om naar elkaars voorstelling te kijken én om met elkaar in contact te komen gedurende de dag, maar ook tijdens een meet & greet na afloop van de voorstelling.

Voorwaarden

Om zoveel mogelijk initiatieven een gelijke kans te geven om zich te presenteren, gelden de volgende voorwaarden. Studenten, afgestudeerden en professionele makers kunnen zich individueel of als groep aanmelden. Alle vormen van inclusiedans zijn welkom.

Ieder optreden duurt maximaal 10 minuten en wordt in een samengesteld programma gepresenteerd. De verschillende optredens worden aangekondigd door een presentator en afgesloten met een kort podiuminterview met de makers.

Tijdens het programma wordt er gewerkt met een minimum aan technische mogelijkheden, wat betekent dat alle makers met hetzelfde basis-lichtplan werken en dat de vloer is voorzien van een zwarte balletvloer. Een korte repetitie op het podium is overdag mogelijk.

Er is een kleine onkostenvergoeding beschikbaar.

Planning

Na het sluiten van de aanmeldperiode maakt een panel van deskundigen een selectie uit de ingezonden aanmeldingen. Op 1 juli 2019 is de definitieve selectie bekend. De uitvoering is op zaterdag 30 november 2019, tussen 19.30 en 21.30 uur in Theater aan het Spui in Den Haag.

Aanmelden

Aanmelden voor de Open Stage van DanceAble #3 kan tot 1 juni 2019 via www.holland-dance.com/open-stage. Een aanmelding is compleet met een korte synopsis van de voorstelling, informatie over de maker(s), een indicatie van de speelduur en foto- en videomateriaal. Vragen? Stuur een e-mail naar Ariane Aris via ariane@holland-dance.com.