fbpx
A/ZDatumLocatie
© RVD - Jeroen van der Meyde

In een interview met het Financieel Dagblad pleit Prinses Laurentien in tijden van de coronacrisis ervoor ons als samenleving hard te maken voor de culturele sector.

‘Cultuur is de lijm die een samenleving bij elkaar kan houden’

 

In het bijzonder benoemt Prinses Laurentien het Europese samenwerkingsproject van Holland Dance Festival Dance on, Pass on, Dream on”:

“Europese samenwerking, gesteund vanuit Brussel, kan de cultuursector door de crisis helpen, zegt prinses Laurentien. Ze haalt daarbij graag het voorbeeld aan van het Holland Dance Festival. Het programma Dance on, Pass on, Dream on van de ruim dertig jaar oude Haagse dansorganisatie — waarin oudere dansers centraal staan — stond door de crisis onder druk. Prinses Laurentien: ‘Ze legden contact met elf andere dansorganisaties in Europa en klopten met succes aan bij Creative Europe. Dat leidde tot een nieuw én Europees programma dat nog beter is en garandeert dat ouderen blijven dansen, waar onze zorgsector weer van profiteert.’

De Nederlandse cultuursector, zo heeft prinses Laurentien geconstateerd, weet niet altijd de weg naar Europa te vinden. Maar ze hoopt dat Holland Dance Festival heeft laten zien dat Europese samenwerking juist in tijden van crisis belangrijk is én dat het belang ervan door Brussel en de lidstaten gezien blijft worden.”

 

Lees het hele artikel van het FD hier.