fbpx
A/ZDatumLocatie

Onze samenwerking met RIDCC

RIDCC, hét platform voor choreografisch talent, en het Holland Dance Festival, de enige internationale dansbiënnale van Nederland, zijn verheugd hun samenwerking aan te kondigen! Beide organisaties zullen met deze samenwerking kennis met elkaar delen en de danssector verder met elkaar verbinden om talentvolle choreografen de kans te geven.

RIDCC stimuleert choreografen van over de hele wereld om zich op een duurzame wijze te ontwikkelen. RIDCC biedt kansen waar het talent van de deelnemende choreografen tot uiting komt en de lokale, nationale en internationale sector en uiteindelijk het publiek van kan profiteren. RIDCC is de verbindende plek waar talent en partners uit de sector elkaar ontmoeten. Hier starten vruchtbare samenwerkingen en nieuwe carrièreperspectieven. RIDCC draagt bij aan de kwaliteit en de mondiale positie van het Rotterdamse, Nederlandse en internationale dans-landschap.

“Wij geloven dat we meer voor het dansveld kunnen betekenen door samen te werken, kennis te delen en verbindingen te leggen. Holland Dance Festival zet zich al vele jaren in voor de dans. Wij bewonderen dit en zijn, als jonge organisatie, dankbaar dat we hun expertise op het gebied van marketing en communicatie mogen inzetten en tegelijkertijd als klankbord fungeert voor ons festival. Wij hopen gezamenlijk choreografisch talent het draagvlak te bieden dat het verdient” aldus Maya Roest en Mischa van Leeuwen, initiatiefnemers en artistiek leiders van RIDCC.

RIDCC is een springplank voor choreografisch talent. RIDCC verenigt het dansveld, biedt coaching, masterclasses, netwerk en bovenal concrete kansen in de vorm van Awards. Op het jaarlijkse festival van RIDCC in Theater Rotterdam staat de choreografie competitie centraal. Zestien geselecteerde choreografen krijgen een podium en maken kans op de XL Production Award, de publieksprijs en een van de 10 Partner Awards. RIDCC biedt daarnaast een programma waarbij choreografisch talent, programmeurs én artistiek leiders samenkomen, met elkaar in gesprek gaan en elkaar inspireren en uitdagen vanuit de overtuiging dat een professionele, diverse en zichzelf ontwikkelende danskunst bijdraagt aan een gezonde en gelukkige samenleving.

RIDCC Website

‘’De ondersteuning van een nieuw internationaal choreografie concours past uitstekend in de breed ervaren opdracht en missie van Holland Dance Festival. Het scouten naar talent en het zichtbaar maken ervan is wat wij gemeen hebben met de organisatie van RIDCC. Bovendien vinden wij het belangrijk dat de jarenlang opgebouwde expertise in het promoten en presenteren van dans gedeeld kan worden met een jonge organisatie. Zo komt onze kennis en ervaring ten goede van dit bijzondere initiatief van dansers Maya Roest en Mischa van Leeuwen’’ aldus Samuel Wuersten, Artistiek en Algemeen directeur van het Holland Dance Festival.

RIDCC 2021
RIDCC biedt je de kans om aanstormend toptalent van over de hele wereld te zien in Theater Rotterdam. Tijdens de voorrondes op 24 en 25 juni ziet u de geselecteerde choreografieën in allerlei dansstijlen. De grote finale vindt plaats op zaterdag 26 juni. De geselecteerde choreografieën worden nog één keer vertoond in de grote zaal van Theater Rotterdam tijdens de feestelijke finale. Een gerenommeerde jury bepaalt wie de XL Production Award wint, RIDCC-partners kiezen de winnaars van de Partner Awards en het publiek bepaalt wie er die avond naar huis gaat met de Audience Award.

 

Wil je op de hoogte blijven van de laatste dans-weetjes, Holland Dance Festival en unieke kortingen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief: