A/ZDatumLocatie
Hans Gerritsen

Samuel Wuersten (artistiek directeur Holland Dance Festival) in jury Benois de la Danse

Op 5 juni is het weer zover: dan vindt de prijsuitreiking van de Benois de la Danse plaats in het Bolshoi in Moskou. De Benois de la Danse is de belangrijkste internationale balletprijs. Samuel Wuersten, artistiek directeur van het Holland Dance Festival, zit dit jaar in de jury van de gerenommeerde competitie. 

De Benois de la Danse, ook wel de Oscar van de dans geheten, werd in 1991 in Moskou in het leven geroepen door de International Dance Association en wordt jaarlijks toegekend aan de meest uitmuntende prestaties op het gebied van dans van het afgelopen jaar. Er zijn prijzen in de categorieën ‘lifelong achievement’, ballerina, danser, choreograaf, componist en ontwerper. Sinds 1995 maakt de Benois de la Danse onderdeel uit van UNESCO’s World decade of culture. Benois de la Danse is een initiatief van de International Dance Association in Moskou.

De leden van de jury veranderen elk jaar, en bestaan enkel uit gerenommeerde personen uit de danswereld. Samuel Wuersten, artistiek directeur van het Holland Dance Festival, zit dit jaar in de jury.

Recent nog werden beide eerste solisten van Het Nationaal Ballet, Marijn Rademaker en Daniel Camargo, genomineerd voor de prestigieuze Russische dansprijs. Beiden werden genomineerd in de categorie ‘beste danser’. De bekendmaking en prijsuitreiking van de Oscar van de dans vindt plaats op dinsdag 5 juni in het Bolshoi Theater in Moskou