fbpx
A/ZDatumLocatie
foto Sjoerd Derine

Wat heeft dans nu te maken met het werk bij een internationale- of  EU-instelling?
Misschien wel meer dan je denkt, zegt Samuel Wuersten!

Samuel Wuersten is artistiek en algemeen directeur Holland Dance Festival en artistiek directeur Bachelor/Master Dance opleidingen, Zürich University of the Arts.
Als gastspreker tijdens het jaarlijks event Touch Dutch Base van Buitenlandse Zaken vertelt hij over diversiteit en het belang van samenwerken binnen een team. Naast de plenaire sessie gaat Samuel Wuersten tijdens een break-out sessie verder in op de ‘best practices’ in generatie-verbindende en gender-diverse werk samenstellingen. Observaties en ervaringen uit de werkpraktijk van de dans dienen als referentie en inspiratie.

Touch Dutch Base (TDB) is de jaarlijkse netwerkbijeenkomst voor Nederlanders werkzaam bij internationale organisaties en Europese instellingen op het midden en hoger managementniveau. Het doel is om deze Nederlanders weer in contact te brengen (touch base) met elkaar, met Nederland in de algemene zin en specifiek ook met Bureau Nationaal Coördinator Internationale Functies (NCIF), met de coördinator EU-functies (CEU) van de Algemene Bestuursdienst in Brussel en met Werken bij de EU. Daarnaast wil TDB input ophalen voor het internationaal beleid voor het kabinet. Om alles in één woord samen te vatten: kruisbestuiving.

Het event vond plaats bij Het Spaansche Hof in Den Haag.

Veelzijdig dansleven van Samuel Wuersten
Wuersten genoot een gevarieerde carrière als hedendaagse repertoiredanser, creëerde zowel zelfgeproduceerd, als opdrachtwerk als choreograaf en is een veelgevraagd docent hedendaagse dans over de hele wereld. Hij is artistiek en uitvoerend directeur van het gerenommeerde Holland Dance Festival en artistiek directeur van de Bachelor/Master Dance opleidingen van Zürich University of the Arts, die hij vanaf het begin heeft helpen ontwikkelen. Twintig jaar lang was hij verbonden aan Codarts Rotterdam, eerst als directeur dansopleidingen en later als lid van het college van bestuur van de kunsthogeschool. Hij is regelmatig jurylid en adviseur van verschillende dans- en kunstorganisaties. Momenteel adviseert hij de Ballet Academie van de Weense Staatsopera.

Samuel Wuersten (1961) is geboren en getogen in Gstaad, Zwitserland. Hij begon zijn dansstudie bij Michaela Pavlin in Bern en volgde zijn dansopleiding aan de Hamburg Ballet School en aan de Codarts Arts University Rotterdam (voorheen Rotterdamse Dansacademie). Hij woont al bijna 40 jaar in Nederland.