fbpx
A/ZDatumLocatie

Ben jij een gedreven dansdocent en op zoek naar een afwisselende werkplek in het culturele veld? Heb jij affiniteit met verschillende doelgroepen en weet je van aanpakken? Dan is ons docententeam een perfecte plek voor jou! Bij Holland Dance Festival werk je binnen het speciaal en voortgezet speciaal onderwijs maar ook met vitale 55+’ers of in verzorgingshuizen en dagbestedingen. Dans is tenslotte voor iedereen!

De organisatie
Holland Dance Festival is een toonaangevende internationale dansorganisatie. Het is onze missie om dans voor iedereen toegankelijk te maken, ongeacht leeftijd, sociale of culturele achtergrond en eventuele fysieke of verstandelijke beperkingen. Dans inspireert en daarom zijn we er trots op de passie en de kracht ervan te mogen ontsluiten. Al ruim 30 jaar.

Ons bekendste product is het internationale dansfestival Holland Dance Festival. Gedurende drie weken presenteren wij eens per twee jaar vooraanstaande internationale dansproducties. Daarnaast organiseren wij doorlopend een breed scala aan educatieve activiteiten, participatieprojecten, dansworkshops en lessen op maat. We zijn actief zowel binnen het speciaal onderwijs als in de vrijetijdssector en in verzorgingsinstellingen.

Voor het speciaal en voortgezet speciaal onderwijs bieden wij danseducatietrajecten op maat waarbij het credo see, do, reflect, experience hoog in het vaandel staat. (School)voorstellingen, educatieve activiteiten en speciaal ontwikkeld lesmateriaal brengt dans in al haar facetten dicht bij de leerlingen. Op school, in het theater of in een dansstudio. Maar ook ouderen en mensen met een beperking zijn voor ons belangrijke doelgroepen. Zowel in dansstudio’s als in verzorgingshuizen, wijktheaters en dagbestedingen verzorgen wij met veel trots en plezier onze danslessen en projecten.

Wat ga je doen?
Als docent ben je onderdeel van ons docententeam dat (projectmatig) wordt ingezet voor danseducatie en participatie activiteiten. Zowel op scholen in het speciaal en voortgezet speciaal onderwijs als voor activiteiten in de vrijetijdssector. Dit alles met name, maar zeker niet uitsluitend, in de Haagse regio. Speciaal onderwijs, vitale en kwetsbare ouderen en mensen met een beperking zijn onze voornaamste doelgroepen. Je werkt vanuit de doelstellingen die per project in overleg met de opdrachtgever zijn opgesteld. Op basis hiervan ontwikkel je zelf een passende lesinhoud en geef je kwalitatief hoogwaardige danslessen die je zelfstandig uitvoert. Op alle locaties ben je het gezicht van Holland Dance Festival en aanspreekpunt voor leerkracht of docent, leerlingen en/of cursisten. Soms werk je met meerdere Holland Dance Festival docenten aan één project en soms werk je alleen. Belangrijk is in ieder geval dat je in staat bent om zowel te ontwikkelen als uit te voeren en dit kan toepassen en verbinden met de visie van Holland Dance Festival. Tot slot vinden we het van belang dat je een teamplayer bent, open staat voor feedback en dat je, waar mogelijk en gewenst, aanwezig bent bij evaluaties en studiedagen.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken een enthousiaste en gemotiveerde dansdocent in het bezit van een HBO dansdocentendiploma die als zelfstandig ondernemer bij ons aan de slag wil gaan. Je hebt aantoonbare ervaring en affiniteit met onze uiteenlopende doelgroepen en het vermogen om hier zowel dansinhoudelijk als qua lesorganisatie bij aan te sluiten. Verder kun je op basis van opdrachten en gestelde doelen invulling geven aan deze lessen. Uiteraard ben je betrouwbaar, ondernemend, flexibel, creatief en heb je goede communicatieve vaardigheden. Voor het werken met deze doelgroepen moet je in aanmerking kunnen komen voor een verklaring omtrent gedrag (VOG).

Natuurlijk zoeken we die duizendpoot, maar als je specialist bent op één of meerdere onderdelen dan nodigen we je ook van harte uit om te solliciteren. Heb je nog niet de ervaring, maar wel de affiniteit? Er is beperkte mogelijkheid intern gecoacht te worden om meer thuis te raken op bepaald gebied of met een bepaalde doelgroep.

Wat bieden wij?
Een inspirerende en uitdagende functie in een dynamische en afwisselende werkomgeving met ruimte voor creativiteit en eigen inbreng. Je werkt in een relatief kleine organisatie waarin teamspirit heel belangrijk is. Er geldt een vaste vergoeding voor alle docenten, dit is exclusief reiskosten, welke apart mogen worden gefactureerd en, daar waar relevant, ontwikkelkosten. De werkperiode is in overleg en op projectbasis. Verder heb je de mogelijkheid, soms verplicht, om deel te nemen aan studiedagen, scholing en/of coaching.

Geïnteresseerd?
Ben jij onze nieuwe ambitieuze en enthousiaste dansdocent? Dan ontvangen wij graag zo spoedig mogelijk je motivatiebrief met CV per mail, ter attentie van Yvonne Schellekens, yvonne@holland-dance.com. Voor meer informatie over deze vacature kun je mailen naar Yvonne of bellen naar 070 – 36 16 142.

We nodigen een select aantal dansdocenten uit voor een kennismakingsgesprek. Een bezoek aan één van jouw danslessen kan ook tot de procedure behoren. Op basis van de bevindingen wordt het vervolg van het traject bepaald en gecommuniceerd.