A/ZDatumLocatie
Richard Mulder

Volop dans tijdens de kick-off van Middin Danst in het Laaktheater

Het was afgelopen donderdag een komen en gaan van rolstoeltaxi’s naar het Laaktheater in Den Haag voor de kick-off van Middin Danst. Vanuit 11 verschillende zorglocaties van Middin brachten cliënten een bezoek aan dit theater in het Haagse stadsdeel Laak. Daar maakten zij voor de eerste keer kennis met inclusiedans. Onder begeleiding van dansdocenten van Holland Dance Festival werd met veel enthousiasme en plezier deelgenomen aan de danslessen. “Is het nu al afgelopen?!”, was een veelgehoorde opmerking deze dag. Op de eerste warme dag van het jaar, waren maar liefst 103 deelnemers die meedansten.

De gezamenlijke kick-off in het Laaktheater was het startmoment van de eerste reeks inclusiedanslessen die in samenwerking met Middin, Holland Dance Festival en Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten is opgezet. De komende maanden worden op vier locaties danslessen aangeboden aan mensen met een niet-aangeboren hersenletsel en ouderen met dementie. Met dit nieuwe initiatief Middin Danst is het voor cliënten vanaf nu ook mogelijk om als activiteit de kracht en het plezier van dans te ervaren. De organisatie Middin stimuleert haar cliënten, ongeacht beperking en achtergrond, te doen wat bij hen past, te durven kiezen en hun eigen leven te leiden. Holland Dance Festival is hierin de ideale partner. Al jaren besteden zij speciale aandacht aan specifieke doelgroepen, zoals mensen met een beperking en senioren. De Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten maakt Middin Danst financieel mogelijk.

Wetenschappelijk onderzoek
Dans voor deze doelgroep is nog relatief onbekend en ononderzocht. Op verzoek van de initiatiefnemers onderzoekt Dr. Marjolein Gysels van het Centre for Social Science and Global Health van de Universiteit van Amsterdam tijdens de lessenreeks de werkelijke effecten van dans op de deelnemers.