fbpx
A/ZDatumLocatie

Luxor Theater Rotterdam en Holland Dance Festival starten meerjarige samenwerking

Met ingang van 2019 slaan Holland Dance Festival en Luxor Theater Rotterdam de handen ineen om exclusieve dansvoorstellingen die normaal gesproken niet in Nederland te zien zijn naar Rotterdam te halen. Voortaan worden ieder jaar internationale topdansgezelschappen exclusief in Rotterdam gepresenteerd. De voorstellingen die zij geven, worden omzoomd door een randprogramma bestaande uit onder meer ontmoetingen, inleidingen, nagesprekken en workshops. De samenwerking wordt mogelijk gemaakt door Stichting Droom en Daad. Zij investeert in cultuur in Rotterdam, omdat kunst en cultuur bijdragen aan een zinvol en rijker bestaan, voor individu en samenleving. Momenteel worden gesprekken gevoerd met verschillende dansgezelschappen in de wereld om de programmering voor de komende jaren vast te leggen.

Samuel Wuersten, artistiek en algemeen directeur Holland Dance Festival en lid van het college van bestuur van Codarts Rotterdam:
“Het Nieuwe Luxor Theater is hiervoor een zeer geschikte locatie met zijn prachtige zaal, het grote toneel en de technische mogelijkheden om spraakmakende dansproducties van topniveau ook op topniveau te presenteren. Het theater ‘over de brug’ trekt een eigen publiek en biedt uitstekende mogelijkheden voor verdere publieksontwikkeling voor de dans.’’

Marc van Kaam, directeur Luxor Theater Rotterdam:
“We willen topdansgezelschappen exclusief naar Nederland halen. Het prestigieuze Holland Dance Festival wordt internationaal gerespecteerd en heeft de contacten met de toonaangevende dansgezelschappen in de wereld. Het is namelijk niet vanzelfsprekend om deze gezelschappen naar Nederland te krijgen. Tijdens de afgelopen editie van Holland Dance Festival is het onder andere gelukt om de Martha Graham Dance Company voor een vol Nieuw Luxor Theater te presenteren. Dit smaakt naar meer!”

Alvin Ailey American Dance Theater

Alvin Ailey American Dance Theater

Het Holland Dance Festival en het Luxor Theater presenteren in september 2019 het Amerikaanse topdansgezelschap Alvin Ailey American Dance Theater. Een reeks van vier optredens, exclusief voor Nederland en alléén in Rotterdam te zien. De voorstellingen zijn een ‘must-see’ voor alle liefhebbers van dans. Wereldwijd woonden miljoenen mensen de producties van Alvin Ailey American Dance Theater bij. Na het daverende succes in andere landen is nu dan ook Nederland aan de beurt.