fbpx
A/ZDatumLocatie

Wil jij een professionele Ice Dancer worden? Doe auditie bij Le Patin Libre!

Tijdens het Holland Dance Festival in Den Haag voert het Canadese Le Patin Libre zeven keer de magische schaatsshow Vertical Influences uit. ‘Cutting edge ice dance performance’ noemen ze het zelf en deze groep van voormalige kampioen kunstschaatsers zoeken collega’s. Ze houden audities voor schaatsers van hoog niveau op vrijdag 26 januari.

Le Patin Libre wil de komende jaren groeien, dus de groep wil in nieuwe schaatskunstenaars investeren en die ook voorzien van een uitgebreide training. Ga dit avontuur aan en ontdek een wereld die verder gaat dan de “normale schaatswereld”. Schaatsers krijgen de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen in schaats- en glijtechnieken.

 

© Dancing Camera

Hoe kan je auditie doen?

– stuur een YouTube-link of bestand, waarin je aan het schaatsen bent tijdens een training of een tijdens een optreden,
– schrijf een kort stuk over jezelf en je schaatservaring en – ambities,
– mail dit naar: info@lepatinlibre.com

Le-Patin-Libre---Vertical-Influences

De auditie op de Uithof
Na het insturen van je mail en filmpje worden schaatsers met voldoende niveau uitgenodigd om auditie te doen in De Uithof in Den Haag op vrijdag 26 januari van 11.00 tot 13.45 uur. De auditie is gratis. Kom je van ver, dan wordt accommodatie aangeboden. Maaltijden en reiskosten zijn wel voor eigen rekening.

De auditie is opgezet als een workshop. Het is heel speels, maar daagt professionele schaatsers uit om vrij te schaatsen en alles wat ze voorheen deden anders te doen. De schaatsers van Le Patin Libre doen er alles aan om de auditieworkshop de moeite waard te laten zijn. Als schaatser zal dit ook zeker leerzaam en verrijkend zijn, ook voor deelnemers die uiteindelijk niet doorgaan.

Voorwaarden
– Het aantal kandidaten is beperkt. In eerste opzet 15 schaatsers. De gekozen kandidaten moeten klaar zijn om uiteindelijk vele maanden per jaar op internationale tours te gaan en creatie- en repetitieprocessen bij te wonen.
– De eerste opdracht zal een deelname aan een reeks van 3 choreografische processen zijn, die plaatsvinden tussen april 2018 en zomer 2019. Eenmaal gekozen ontvang je een van de beste vergoedingen in deze sector.

Alexandre Hamel. Artistic Director Le Patin Libre

Le Patin Libre geeft de voorkeur aan kandidaten,
– die een artistieke loopbaan ambiëren,
– die niet zijn aangesloten bij de traditionele kunstschaatsenverenigingen,
– die geïnteresseerd zijn in hedendaagse dans,
– die een leven op tournee willen ontdekken en daarnaar uitkijken,
– die fysiek klaar zijn om intense atletische uitvoeringen te doen.

Vertical Influences op Holland Dance Festival

Vertical Influences op Holland Dance Festival

Cutting edge ice dance performance, dat brengt de Canadese Le Patin Libre. Hun naam zegt het al: vrij schaatsen en dus verre van kunstschaatsschema’s en stereotypen. Hun nieuwste creatie Vertical Influences is van 23 t/m 27 januari te zien in De Uithof.

Lees meer