fbpx
A/ZDatumLocatie

Kunstenaar in de Klas? Ook dat is Onwijs Dansonderwijs!

Holland Dance Festival is overtuigd van de grote waarde die dans heeft voor de ontwikkeling van kinderen. Zowel door dans te doen, dans te kijken, als te praten over dans. Dus ook met een Kunstenaar in de Klas. Dansers, choreografen of dans-gerelateerde kunstenaars ontmoeten, zien wij als een belangrijk onderdeel van een pakket aan activiteiten voor in het Haagse dansonderwijs.

Holland Dance Festival heeft toegang tot dansprofessionals vanuit verschillende disciplines en achtergronden welke kunnen worden ingezet als Kunstenaar in de klas. Kunstenaars met expertise en ervaring in het primair en speciaal onderwijs worden hierop voorbereid door de educatieve afdeling. Passend bij de doelstellingen en de thema’s vanuit Cultuureducatie op zijn Haags en in overleg met de school.

Naast het bieden van dansprofessionals als Kunstenaar in de klas, kan Holland Dance Festival ook zorgdragen voor professioneel begeleide dansworkshops, dans-coaching van leerkrachten en een speciaal samengesteld educatief voorstellingsprogramma voor op school en in het theater.

Kunstenaar in de Klas is onderdeel van Cultuuronderwijs op zijn Haags. Het is een aanvulling op de lessen en valt buiten de gemeentelijke subsidie die voor het cultuuraanbod in Vonk geldt, zoals een bezoek aan onze voorstellingen in De Nieuwe Regentes of het Zuiderstrandtheater, of een van onze voorstellingen bij u op school. Als school betaalt u daarom een vergoeding. Vraag hiernaar bij onze educatiemedewerkers.