fbpx
A/ZDatumLocatie

Do: dans doen

Holland Dance Festival werkt vanuit de See, Do, Reflect en Experience aanpak. Zien, doen, reflecteren en ervaren zijn belangrijke elementen in de samenstelling van uw dansprogramma. Samen maken we een programma op maat, van eenmalige kennismakingsworkshop tot integraal project. Uw doelstellingen, klein of groot, zijn leidend in de keuzes voor het samenstellen van dit dansprogramma.

Do

Holland Dance Festival biedt praktische dansactiviteiten in de breedste zin. Zo kan er gekozen worden voor verschillende dansdisciplines en inhoudelijke thema’s en kunnen verschillende trajecten worden gekozen. Van een introductieworkshop, tot wekelijkse lessen of een projectdag of -week. Wilt u uw leerlingen laten dansen in een thema dat actueel is op school, of juist in het verlengde van een voorstelling die ze hebben gezien? Dat kan allemaal. Ook voor leerlingen voor wie dansen en bewegen lastiger is door fysieke beperkingen hebben we mogelijkheden. Holland Dance Festival staat er voor om dans voor iedereen mogelijk te maken, zowel tijdens schooltijd, als ook in naschools aanbod.

+ Reflect + Experience

Maak een dansworkshop nog completer door Reflect- en Experience-elementen toe te voegen. Dans in een echte dansstudio in het theater of leer meer over een bepaalde dansstijl door gebruik te maken van een specifieke lesbrief. Denk ook eens aan een andere invalshoek: laat uw leerlingen de magie van het theater ontdekken door een rondleiding achter de schermen te boeken. Of bedenk samen met ons een mooie manier om met uw groep te reflecteren op de voorstelling. Hierdoor beklijft het voorstellingsbezoek nog beter en is de meerwaarde van het bezoek groter. Wilt u uw leerlingen kijkvragen meegeven? Ook hierin kunnen we adviseren.

.

Is 'dans kijken' ook iets voor uw leerlingen?

Is 'dans kijken' ook iets voor uw leerlingen?

Een ultieme danservaring is het bezoeken van een voorstelling. Dit kan een voorstelling zijn op school of u kunt met uw leerlingen naar het theater toe. Holland Dance Festival heeft een divers aanbod aan dansvoorstellingen op school en in het (wijk)theater. De voorstellingen zijn zorgvuldig uitgekozen en kunnen worden aangepast zodat er rekening wordt gehouden met de beperking van uw leerlingen.

Lees meer