fbpx
A/ZDatumLocatie

Organisatie

Onze missie is om dans toegankelijk te maken voor iedereen. Holland Dance Festival is de enige internationale dansbiënnale van Nederland. Dans inspireert en dat is waarom wij zo gepassioneerd zijn over ons werk. We zijn er trots op om de passie en de kracht van dans te ontsluiten en dat we in staat zijn om mensen wereldwijd te verbinden door middel van dans. Al meer dan 35 jaar! De volgende Holland Dance Festival editie vindt plaats in februari 2024. Het festival belooft ook dan weer een rijke staalkaart te zijn van de internationaal meest belangwekkende en spraakmakende dansproducties. Naast ons festival presenteren wij internationaal gerenommeerde of talentvol landelijke danscompagnieën.

Holland Dance Festival is van mening dat dans voor iedereen is: voor professionals en amateurs, voor mensen mét en zónder fysieke of verstandelijke beperking, voor schoolkinderen en voor ouderen en elke leeftijdscategorie daartussenin. Daarom organiseert Holland Dance Festival een breed scala aan educatieve activiteiten, speciale projecten, workshops en doorlopende, op maat gesneden lesprogramma’s voor groepen van alle achtergronden, generaties en sociale klassen.

Artistiek en algemeen directeur Holland Dance Festival

Artistiek en algemeen directeur Holland Dance Festival

Al meer dan dertig jaar maakt Holland Dance Festival deel uit van de culturele top in Nederland en de faam van de organisatie strekt zich uit tot in de verste delen van de wereld. Dit alles is in belangrijke mate te danken aan het bestuurlijke en artistiek-inhoudelijke werk van Samuel Wuersten, algemeen en artistiek directeur van Holland Dance Festival.

Samuel Wuersten

Een wereld met meer passie, beweging en verbinding